Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Making-of BEAST

Volg de totstandkoming van deze magische opera-playground met onze making-of movies!

Niet te missen tijdens Operadagen Rotterdam 2018 is BEAST in een fruitloods in de Merwe-Vierhavens. Regisseur Arlon Luijten tovert het om tot een opera-playground, met groepsdans door vijftig Rotterdamse kinderen, ballades gezongen door gerenommeerde solisten, duizelingwekkend theater, capoeira én acrobatiek. Volg het maakproces van de voorstelling met onze making-of movies!

Ring of Resilience

BEAST is onderdeel van het vierjarig stadsproject Ring of Resilience. Regisseur Arlon Luijten, die ook de Parsifal-trilogie maakte, laat zich voor dit project inspireren door Wagners Ring des Nibelungen. Hij verbindt dit meesterwerk met Rotterdam Resilient City, een programma over een weerbaar en veerkrachtig Rotterdam. In Ring of Resilience verkent hij toekomstige scenario’s voor het leven in de stad. Rotterdam is onderzoeks- en werkterrein, podium én script. Wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en burgers werken mee, net als jij, bezoeker van Operadagen Rotterdam. Ring of Resilience buigt zich over grote vraagstukken over klimaat, technologie, grondstoffen, democratie en de verdeling van rijkdom. Samen gaan we op zoek naar antwoorden en bouwen we een ark die de toekomst kan weerstaan. In 2020 is het sluitstuk van Ring of Resilience met de spectaculaire tewaterlating van de stadsark in de Rotterdamse Rijnhaven. Vorig jaar trapte Ring of Resilience af met The Invitation, dit jaar is het tweede deel: The Design.

Praktische informatie

Data & tijden
vr 18 mei: 20.30 (90 min)
za 19 mei: 15.00 (90 min)
zo 20 mei: 15.00 (90 min)
vr 25 mei: 20.30 (90 min)
za 26 mei: 15.00 (90 min)

Locatie
TP loods Merwe-Vierhavens (M4H)

TICKETS

Credits

concept en regie: Arlon Luijten
compositie: Ben van Bueren en Henry Vega
tekst: Anna Maria Versloot
choreografie: Jan Knoppers
dramaturgie: Cecile Brommer
vormgeving: Bart Visser

Terug naar overzicht