Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

3 down, 7 to go!

Wervelend openingsweekend achter de rug, nog zeven festivaldagen te gaan!

Drie dagen met veertig programmaonderdelen op zo’n twintig locaties overal in de stad: we kijken terug op een bomvol en wervelend openingsweekend. Een greep uit de vele hoogtepunten: de lip syncende drag queens in Reading Salomé, internationale hoogtepunten uit onder meer Iran en Australië en ons wervelende stadsfeest Orfeo & Majnun. Operadagen Rotterdam 2019 duurt nog de hele week, we zien je graag terug! Hieronder lichten we per festivaldag een aantal hoogtepunten voor je uit.

Terugblik

Geniet nog even na van ons openingsweekend met onderstaand fotoverslag. Heb je zelf een foto gemaakt? Mail die naar info@operadagenrotterdam.nl. De leukste foto’s vertonen we op de metersgrote mediawand in ons festivalhart in Theater Rotterdam Schouwburg.

Maandag

In de grote zaal van de Doelen brengen Cappella Medierranea en Choeur de Chambre de Namur Falvetti’s Il diluvio universaleten gehore. Uiteenlopende Rotterdamse koppels spelen een scene in de voorstelling. Combineer je bezoek met Myriam, wegens succes is verplaatst naar de kleine zaal van TR Schouwburg.

Dinsdag

Vanaf dinsdag nodigt regisseur Arlon Luijten je dagelijks uit om je eigen vernietigingsritueel te ervaren tijdens Götterdämmerung // Het Vernietigingsfeest. In een voormalige vrijmetselaarsloge aan de Delftsestraat neem je deel aan een uniek operapsel waarin je onderzoekt wat je op moet offeren voor een betere wereld.

Woensdag

In de grote zaal van TR Schouwburg schittert pop-icoon An Pierlé in Sylvia: een ijzersterk portret van feministe Sylvia Plath. Wervelende muziek, een prachtig decor en bijzondere video gaan in de voorstelling hand in hand. Combineer je bezoek met Echo, voorafgaand in de kleine zaal van TR Schouwburg.

Donderdag

Operadagen Rotterdam is je introductie tot het rijke operagenre, maar ook tot het luchtige zusje van de opera: de operette. In de grote zaal van TR Schouwburg leidt Steef de Jong je in Steefs Operette Uurtjedoor de allereerste operette ooit gemaakt. Maak je avond compleet met Rainbowin de kleine zaal van TR Schouwburg.

Vrijdag

In juni wordt Louis Andriessen tachtig jaar. Dat vieren we in de grote zaal van TR Schouwburg met twee werken van Andriessen samengebracht in één unieke opera-ervaring: Odysseus’ Women + Anaïs Nin. Geniet hiervoor in de kleine zaal van TR Schouwburg van In the Penal Colony van Philip Glass.

Zaterdag

Tijdens Operadagen Rotterdam 2019 leer je ook je klassiekers kennen, zoals het eerste bedrijf van Wagners wereldberoemde operacyclus Der Ring des Nibelungen: Die Walküre, uitgevoerd door Antwerp Symphony Orchestra. Maak je avond compleet met NACHTEN. Ballet de la Nuitin TR Schouwburg.

Zondag

Sluit Operadagen Rotterdam 2019 feestelijk af met Het Nationale Liedin de grote zaal van TR Schouwburg. Een spetterend singalong-spektakel waarin Wunderbaum en de Rotterdamse koren Koor op Zuid en Operakoor Ropera en Popkoor PuurZangEnzo langs vuige tophits en smaakvolle klassiekers scheren.

Tot #ODR19

Je hebt hem vast al zien staan in de hal van Theater Rotterdam Schouwburg: onze photobooth! Binnenkort vind je alle foto’s die ermee zijn gemaakt terug op onze Facebookpagina. Meer zien? Op onze website staat een uitgebreide foto- en videoterugblik van het openingsweekend. Graag tot ziens tijdens #ODR19!

Terug naar overzicht