A Different Night at the Opera

A Different Night at the Opera

The future starts now! Laat je onderdompelen in een revolutionair programma met de nieuwste combinaties tussen muziek, theater, live art en performance. Tot diep, diep in de nacht wentel je je in een reeks korte cutting edge voorstellingen en club night performances. Ervaar de dageraad van een nieuw tijdperk, reboot your mind & move that body.

Line-up

BINKBEATS
Je hebt talent, en je hebt natuurtalent: BINKBEATS heeft met zijn sample looping en muzikaliteit het niveau van perfectie bereikt. De percussionist en producer Frank Wienk ontrafelt de populaire tracks van dit moment en bouwt ze vervolgens live weer op naar een hoogtepunt met behulp van echte instrumenten en een loopstation. BINKBEATS werkte onder meer met de muziek van J.DIlla, Amon Tobin en SBTRKT en tradt op van Eurosonic Noorderslag naar Cross-Linx tot zelfs de Royal Albert Hall.
Watch it! >

CHARLOTTE GOESAERT & JOOST MAASKANT
Epic Fail is een punkconcert in de vorm van een dans- en stemkunstvoorstelling. Door beatbox, dans, een zeer geavanceerd loopstation en extreme stemkunst met elkaar te combineren gaan Charlotte Goesaert en Joost Maaskant (ook bekend als Maask) de strijd aan met en tegen perfectie. We zien een danseres, een beatboxer en een lege ruimte. Omgeven door een publiek dat komt kijken naar een performance waar de artiesten en het publiek samen de ervaring aangaan om te falen.
Watch it! >

CLUB GEWALT
Een muziektheatercollectief van acht jonge multiperformers, met brutale, energieke concepten die flirten met mediageilheid en Hoge Kunst: dat is CLUB GEWALT. Zij nemen je mee naar een ondergrondse nachtclub. Word onderdeel van een multimediale ervaring waar de films La Grande Bellezza & Casablanca, Kanye Wests Bound 2 en Arvo Pärts Magnificat samen klinken begeleid door minimale drone-muziek van dj Henry Vega.

HET GELUID MAASTRICHT
Bij Het Geluid Maastricht mogen oude tradities en populaire cultuur naast elkaar bestaan. In de one-woman-performance Traviata is a ready made vermengt sopraan Daniela Bernoulli Verdi's beroemdste opera La Traviata met een unieke theatrale performance en beweegt zich tussen verschillende disciplines.

KOBE
Het performancecollectief KOBE bevindt zich op het snijvlak van kunst & kitsch. Met De Pussytrack transformeren zij in de KOBE-GIRLBAND en zoeken de contrasten op tussen toy/girls en seks/leegte. Een live-clip vol oversekste 'pussy-raps', dansjes uit de Japanse popmuziekbranche en hypes als twerken. Een ware hit op het Magneetfestival.
Watch it! >

MACHINERY
Machinery staat voor een duo dat dynamische cross-over creëert tussen live art en muziek. Arnold Kooij en Levi van Huygevoort vinden tijdens hun performance inspiratie in elkaars werk. Arnold's muzikale improvisatie leidt tot Levi's intuïtieve live-art performance en andersom. Een momentopname om stil van te worden.
Watch it! >

LISA VERBELEN
In de solo ONE. neemt Lisa Verbelen 50 meter polyfoon gezang voor vier stemmen voor haar rekening. ONE. is een muziektheaterperformance over het dagelijks verstrijken van de tijd, over alles dat constant beweegt.

URLAND
Net als het vuur, dat godenzoon Prometheus aan de mens gaf, schept internet vrijheid. Performancecollectief URLAND kraakt binaire codes en de patronen van het internet, om deze te vertalen naar een eigen bewegingstaal. Zij laten zich inspireren zowel door techno en deathmetal als door de grote, epische verhalen uit de wereldliteratuur. Ze introduceren lasers, schuimmachines en gabbers in het theater en samplen hun eigen canon met de beat als motor.
Watch it! >

THE SELFKICKERS
The Selfkickers brengen het werk van Johnny van Doorn die in de jaren zeventig furore maakte onder de naam: The Selfkicker. Zijn excentrieke voordrachtkunst was buitengewoon muzikaal en zijn gedichten ongekend hallucinant, hetgeen goed aansluit bij de fantasie van het drietal die met gitaar, drum en voordracht zich in het opwindende schemergebied van poëzie en muziek begeven. The Selfkickers waren onder andere te zien bij De Wereld Draait Door en staan dit jaar op Lowlands.
Watch it! >