Adélaïde Rouyer

Adélaïde Rouyer (mezzosopraan)

Adélaïde Rouyer studeerde klassieke zang aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Pierre Mak. In Juni 2010 heeft ze haar masterstudie in de klas van Jon Thorsteinsson op het Utrechts conservatorium afgerond. In het kader van haar studie heeft ze de masterclasses van o.a. Margreet Honig, Claron Mc Fadden, Charlotte Margiono, Nelly Miricioiù en Ann Murray gevolgd. Ze wordt ook regelmatig gecoacht door Gemma Visser en in Frankrijk door Janine Reiss. Adélaïde is sinds 2008 als remplaçante verbonden aan het Groot Omroepkoor waarmee ze onder de leiding van o.a. Jaap van Zweden, Bruno Weill, Frans Brüggen, Mariss Jansons, Bernhard Haitink, Nikolaus Harnoncourt en Sir Simon Rattle heeft gezongen. Ze zong ook met de Nederlandse Bach Vereniging, Cappella Amsterdam, Opera Zuid, Opera Trionfo en de Nationale Reisopera. Als soliste, vertolkte zij de rol van de Eerbiedwaardige dame in De Speler van Prokofiev met Opera Zuid o.l.v. Ivan Anguelov. Ze speelde, in meerdere nederlandse theaters, de rol van Dame Perchuque in Les Aventures du roi Pausole van Honegger met Opera Trionfo en Het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard en Robbert van Steijn, in een regie van Elsina Jansen. In Augustus 2013 vertolkte ze de rol van Filipjevna/Niania in Evgeni Onegin van Tchaikovsky onder leiding van Irène Kudela en in een regie van Jean-François Sivadier, op de abdij van Royaumont in Frankrijk. Sinds 2013, is ze lid van het franse kamermuziek ensemble Arc-en-scène. En in 2014, heeft ze het vocaal kwartet Quattro Passi met collega's van het Groot Omroepkoor opgericht. Ze treden op in Frankrijk en Nederland. Ze geeft ook regelmatig lied-recitals. Haar recente engagementen, telden o.a. het Verdi Requiem, en de Johannes en Matthaeus Passies van Bach, en de titel-rol in de wereldpremière van WuZetian - L'impératrice van Xu Yi in het kader van de "14e Rencontres internationales de composition van Cergy-Pontoise" in de Théâtre95.

Nathalie Doucet (pianobegeleiding)

De Canadese pianiste Nathalie Doucet is een gewild begeleidster en vocal coach. Na het behalen van haar Masters aan de Université de Montréal werkte zij voor enkele van de beste scholen en operagezelschappen in Noord Amerika en Europa, o.a. de McGill University, Des Moines Metro Opera, Orlando Opera, University of Tennessee, Knoxville Opera Company, The Canadian Opera Company, Opera de Montreal, Opera in Concert, Toronto Operetta Theatre, Toronto Summer Opera Lyric Theater, Opera York, Queen of Puddings en Tapestry New Opera Works, Center for Opera Studies in Italy(C.O.S.I) en American Institute of Musical Studies in Graz. Als staflid was ze verbonden aan York University en was tevens pianiste, coach en docent bij de University of Toronto. Nathalie Doucet woont sinds september 2009 in Nederland. Zij was Head Coach en pianiste bij Opera Studio Nederland en als opera coach en repetitor is ze actief bij de Dutch National Opera Academy (D.N.O.A), Opera Spanga, de Nationale Reisopera, Radio 4-NTR Zaterdagmatinee, de IVC concours en de International Hans Gabor Belevedere Singing Competition.

Programma

In het huiskamerconcert wordt de bekende Frauenliebe und Leben cyclus van Robert Schumann gecombineerd met de cyclus From the Diary of Virginia Woolf van Dominick Argento.