Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Operadagen in de Basis Infrastructuur

De Raad voor Cultuur ziet Operadagen Rotterdam als toonaangevend landelijk festival en adviseert het festival op te nemen in de Basis Infrastructuur 2021 – 2o24.

Met ronkende woorden adviseert de Raad voor Cultuur Operadagen Rotterdam op te nemen in de landelijke Basis Infrastructuur in 2021-2024.

De Raad voor Cultuur is zeer positief over de kwaliteit van het aanbod
Operadagen Rotterdam levert een grote bijdrage aan vernieuwing van het operagenre en de ontwikkeling van muziektheater in brede zin
De betekenis van het festival voor vakgenoten van verschillende disciplines is groot

We zijn blij en trots dat we de komende jaren mogen bewijzen dat we tot de belangrijkste festivals van Nederland horen. Een groot ‘dankjewel’ en ‘hoera’ is op zijn plaats voor iedereen (kunstenaars, partners, publiek) die daaraan meewerkt, zelfs in deze tijd waarin kunst en kunstenaars zo onder druk staan.

We vinden het jammer dat de geprezen positie van Nederlandse festivals in de BIS nog onvoldoende budgettaire ruimte heeft gekregen en dat de keten voor talentontwikkeling in onze stad met het wegvallen van Productiehuis Theater Rotterdam een klap heeft gekregen. Wij gaan al onze veerkracht en creativiteit inzetten om (jonge) makers te blijven ondersteunen en internationaal te lanceren.

Lees hier het hele advies over Operadagen Rotterdam.
Lees hier de reactie van de Verenigde Podiumkunsten Festivals.

Terug naar overzicht