Blogs

 • A Different Night at the Opera - Publieksrecensies

  Operadagen Rotterdam geeft met A Different Night at the Opera elk jaar een bloemlezing van nieuw en experimenteel muziektheater, voor een nieuw en experimenteel publiek. Het publiek van deze editie levert op subtiele wijze commentaar op die opzet.

  lees meer
 • Have a Good Day! - Publieksrecensies

  'Dáárom duurt het zo lang!'

  'Hoort er allemaal bij, schat.'

  Voor de tribune van de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg staat een beveiligingspoortje, met daarnaast twee brede beveiligers. Het publiek schuift één voor één door het poortje. Soms klinkt er een piep, en dan moet er een tas gecontroleerd worden. De uitroepen over de lange wachttijd zijn tot in de foyer te horen.

  lees meer
 • Freddie - Minnekus de Groot

  Wie kent niet de Bohemian Rhapsody en kan op z'n minst een aantal zinnen zo meezingen? De voorstelling Freddie van Theater Rotterdam is rond dit nummer van Freddie Mercury gemaakt.

  lees meer
 • Voyager One - Minnekus de Groot

  'Come over to us or we come over to you.' Is de slotzin van de voorstelling Voyager One. En de vraag is natuurlijk wat gaat er gebeuren als die ander werkelijk overkomt of wij die stap wagen. In deze voorstelling, waar je als publiek af en toe het gevoel hebt dat je zelf een alien bent, krijg je een bloemlezing te zien van wat ook allemaal op de langspeelplaat uit 1977 mee had kunnen gaan de ruimte in met de Voyager One.

  lees meer
 • HUSH - Let op: dit concert kan klassieke muziek bevatten

  Wat gebeurt er als je liederen van Monteverdi, Purcell, Scarlatti en anderen bij hun muzikale kladden vat en ze eens flink door elkaar schudt? Wat blijft er over? Waar zit de essentie van een lied – en wat kun je daar vervolgens dan mee? Puristen wees gewaarschuwd: het is nu tijd om te gaan rennen. Liefhebbers van experimenten om mooie muziek steeds weer te laten klinken: spits de oren.

  lees meer
 • Before I die - Als de dood niet het einde is

  Het decor zet de toon. Modern, omdat de ruimte wordt gedefinieerd door hoge gordijnen, uit semi-transparant plastic. Klassiek, vanwege de kleur en het patroon van het linoleum op de vloer. De kostuums kennen allemaal hun eigen vorm, maar delen een klassieke snit en tonen een ingetogen kleurpalet. De setting ademt rust en eenheid. Dit is de plaats waar we ons bevinden. Het blijkt een slagveld te zijn.

  lees meer