Blogs

From Monteverdi to Mina

Hoe cool is het om het op het podium van het Nieuwe Luxor te eten. Het concert From Monteverdi to Mina werd gisteren daar gegeven. De prachtig gedekte tafels en de mooie belichting gaven het gevoel dat hier iets bijzonders gaat gebeuren.

Na het voorgerecht was het concert. Vincenzo Capezutto zingt prachtig. Hij heeft een hele hoge stem maar zingt niet zoals een countertenor dat doet. Zijn stem is niet omgeslagen wordt ons verteld. De muziek is van Monteverdi en Mina Mazinni. De laatste is een zangers uit de Italië die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hits had in Italië. Het lijkt een vreemde combinatie maar het werkt en de twee passen muzikaal prima bi elkaar. Dat Monteverdi zich goed leent voor een wat moderne uitvoering hoorden we een twee jaar geleden in Duitsland. 'Round M' Monteverdi meets Jazz, uitgevoerd door Robeta Mameli , combineert Monteverdi met Jazz. Haar versie van Lamento della ninfa is ook wonderschoon.
De sfeer van het concert vanavond is melancholisch. Ik waan me op een zomeravond in Italië samen met mijn geliefde op een plek waar de tijd stil staat en we eindeloos kunnen mijmeren over het leven. Als het concert afgelopen is, wordt de rest van het eten opgediend. Aan tafel ontstaat een gesprek, en hoe kan het ook anders op deze plek, over theater, over de wagenspelen van Anna Blaman, Ko van Dijk en de stukken van Alize Zandwijk en Opera in de bioscoop.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug

Reageer

* Verplichte velden