Blogs

Don't Look Back Baby

De studenten van Codarts sluiten hun vierjarige opleiding graag in stijl af; met een grootse voorstelling. Ook voor de studenten richting Muziektheater is het bijna zover, met de voorstelling "Don't Look Back Baby". Tijdens de Operadagen gaven zij alvast een klein voorproefje hiervan!

Ga je normaal gesproken naar een voorstelling die al helemaal af is, deze zaterdagmiddag zou het om een showcase gaan. Dat bleek echter iets te voorbarig gesproken; de regisseuse vertelde direct bij binnenkomst dat het een repetitie betrof. Een repetitie die verschillende keren stil gelegd werd om een en ander aan te passen, uit te proberen en aan te scherpen. Storend? Absoluut niet; dat het keihard werken is om een goede voorstelling neer te zetten werd nu meer dan helder in de 45 minuten in de kleine zaal.

Maar dat het een goede voorstelling gaat worden werd óók duidelijk. Don't Look Back Baby, wat het verhaal verteld van Orpheus en is samengevoegd vanuit verschillende bestaande stukken, gaat gespeeld worden door een groep verschrikkelijk enthousiaste leerlingen die overlopen van het talent en enthousiasme en bovendien een gevoel van saamhorigheid uitstralen wat je zelden ziet in reguliere voorstellingen. Niet alleen de samenzang werd sterk neergezet, ook het acteerwerk wat flink wat vraagt van de spelers kwam al goed uit de verf, zelfs mét de charmante lachbuien tussendoor.

Nog een kleine 3 weken voordat het werkelijk zover is, maar al het vertrouwen is er dat het een voorstelling gaat worden die je niet mag missen; ik heb direct kaarten gereserveerd en ik raad iedereen aan hetzelfde te doen!

afbeelding van Bregtje  Phillipi

door: Bregtje Phillipi

Bregtje is 25 jaar en werkt en woont in Rotterdam. Ze is gek op alles wat met het theater te maken heeft; toneel, muziektheater, ballet en ook musicals. Met opera heeft zij nog weinig ervaring, de Operadagen zijn dan ook de eerste echte kennismaking met dit genre!

Terug

Reageer

* Verplichte velden