Blogs

Exil in Halbe

Vier glazen kubussen opgesteld op het podium, een vrouw die haar verhaal tikt op een iPad; niet wat je verwacht als je naar een hobokwartet gaat. De toon is gezet; "Exil in Halbe" van The Stolz Quartet verrast het bijna volle uur.

Gespeeld door Marieke Schut op de hobo, Jellantsje de Vries op de viool, Liesbeth Steffens op de altviool en Doris Hochscheid op de cello geeft Exil in Halbe ons een inkijk in vier verschillende werelden die samen komen door de muziek van Diego Soifer; melodieuze, krachtige muziek waar de emotie vanaf spat; zonder toe te lichten wordt er een duidelijk verhaal verteld.
Dat de dames een voorstelling weten neer te zetten is één ding dat zeker is; een voorstelling waar veel interactie onderling is via de blikken die gewisseld worden -niet de woorden die daadwerkelijk worden uitgesproken- maar ook een voorstelling waar zelfs een complete kledingwissel inzit. Dat er al voor lange tijd samengespeeld wordt is overduidelijk, een perfect samenspel is te horen en te zien waarbij ieder instrument een aanvulling op de ander is.

Als er tegen het eind ook de zaal in wordt gelopen zie je de kracht van de muzikantes op zijn best; breekbaar maar tegelijkertijd heel krachtig wordt er doorgespeeld naar een prachtig uiteinde. Wat mij betreft een prima afsluiting voor mijn zaterdagavond!

afbeelding van Bregtje  Phillipi

door: Bregtje Phillipi

Bregtje is 25 jaar en werkt en woont in Rotterdam. Ze is gek op alles wat met het theater te maken heeft; toneel, muziektheater, ballet en ook musicals. Met opera heeft zij nog weinig ervaring, de Operadagen zijn dan ook de eerste echte kennismaking met dit genre!

Terug

Reageer

* Verplichte velden