Blogs

Ella Rombouts over haar deelname aan Nieuwe Stemmen

Nog twee weken, en dan kom ik er achter of mijn voorstelling echt werkt.

Nu ben ik nog druk doende een mooie vertaling te maken, zodat iedereen het verhaal kan volgen. Het wrang-komische verhaal van Anna, die op reis gaat om geld te verdienen. En die oorspronkelijk door twee personen gespeeld moet worden. Heb ik echt mooie oplossingen gevonden voor deze twee-eenheid? Zal het concept met masker en schmink te begrijpen zijn voor het publiek? Ik heb goede hoop.
De muzikale kant gaat in elk geval uitstekend. Samenwerken met pianiste en goede vriendin Laura Bos is altijd een feest. Het feit dat je elkaar zo goed kent, en aan een half woord bij elkaar genoeg hebt, maakt de samenwerking plezierig. En wat heeft Weill toch schitterende akkoorden gebruikt. Ik weet het, het is geschreven voor zijn vrouw Lotte Lenya en haar 'eigen' manier van zingen, maar bij een wat klassiekere uitvoering komen al die mooie harmonische wendingen toch meer tot hun recht.
De bedachte oplossing voor het 'mannenprobleem' gaat denk ik ook goed werken: een geluidsopname. Anders zouden we het met vier zondes moeten doen, in plaats van zeven. En het is een mooie opname. Maar hopelijk kan ik het ooit uitvoeren met vier stoere kerels aan mijn zijde.
Een onderdeel van de voorstelling heb ik nog niet gevonden: een goede jurk. Ja, als je zangeres bent, blijft dat altijd een aandachtspuntje. De regisseur stelde een rode voor. Het moet geen gala zijn, maar ook geen strandjurkje. Het moet netjes zijn, maar heel snel vulgair kunnen worden. Knoopjes dus maar? Of een verborgen split? En probeer ik het 'tijdloos' te houden, of zoek ik iets in jaren '40 stijl?
Nog maar twee weken....ik kan niet wachten!

Terug