Blogs

How to dress for the Opera? 
Show off!

Hoe kleed je je voor de opera? The Fox is Mine vindt dat de Nederlandse dames en heren die naar het theater gaan, meer aandacht mogen besteden aan de outfit. Opera is de ideale gelegenheid en eigenlijk is hier niets te veel. Hier geldt de regel zoals in de traditie van de opera altijd is geweest: Laat zien wat je hebt!

Goed, een gala jurk of smoking hoeft niet meer per se, tenzij je naar de seizoen opening gaat. Maar een spijkerbroek, trui en sneakers, dat doe je niet! Maak jezelf mooi en wees niet nonchalant, je gaat immers geen boodschappen doen.

Opera is een prachtig feest. Dramatische en hartstochtelijke verhalen, overweldigende muziek, overdadige kostuums en decors, theater compleet met koor en orkest. Een productie waarbij honderden mensen betrokken zijn. Waar wilde dieren op het podium worden gesleept samen met jarenlange tradities; daar kleed je je voor. Het theater is de plek waar de professionals je meenemen in een geschiedenis van liefde en haat en daar is het geheel op zijn plek om dat rode pak of die zijden jurk inclusief hakken van 15 cm aan te trekken om vervolgens zonder te knipperen met je ogen door het theater te schrijden.

Om een beeld te geven van hoe wij denken dat je je anno nu kan kleden voor de opera, hebben we de hulp van Wendela van Dijk ingeroepen. Wendela heeft al 15 jaar lang een winkel aan de Van Oldenbarneveltstraat 105 in Rotterdam. Hier verkoopt ze haar favoriete merken Maison Martin Margiela, Isabel Marant, Humanoid, Paul Smith en daarnaast nog vele andere prachtige merken. Voor een sjieke outfit ben je hier aan het juiste adres, maar ook voor een comfortabele en hoogwaardige casual look.

Wij hebben 6 dames, elk met hun eigen visie, gevraagd hoe zij zich kleden als ze naar Operadagen Rotterdam gaan. Hoe denken ze over theater, kleding, uiterlijk, stijl en schoonheid en wat zijn de verschillen en overeenkomsten met overige bezoekers? Waar voel je je mooi in, waarin komen je kwaliteiten het beste naar voren en op welk kledingstuk ben je verliefd?Wendela benadrukt dat bij de aanschaf van een nieuwe outfit, het passen en combineren van verschillende items heel belangrijk is. Bij haar in de winkel krijg je echt aandacht en wordt er goed geluisterd naar je wensen. Neem je tijd en sta open voor de suggesties die worden gedaan. Je zal dingen passen die misschien niet jouw eerste keuze zouden zijn, maar wanneer je het eenmaal aan hebt, het veel beter past dan je had gedacht. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat iedereen bij Wendela kan slagen voor een outfit. De items die je hier koopt, kunnen voor de rest van je leven met je mee groeien en dat zeg ik uit ervaring. Zelf draagt ze graag casual kleding van merken zoals C. Lemaire maar houdt ook erg van de prachtige items van Margiela en daarom zijn we ook zeer benieuwd wat zij zelf zal dragen tijdens Operadagen.

Dus dames en heren, zie hier de voorbeelden van hoe wij vinden dat je je in 2014 kan kleden naar de opera.  Hierbij roepen we jullie op om te stralen en je mooiste outfit te kiezen. Heb je advies nodig, een mooi item, of een complete outfit, bezoek de winkel van Wendela. Zij en haar team zullen je zo een goed gevoel geven dat je zingend, vol excitement de winkel zal verlaten, hunkerend naar het moment dat de muziek jouw verschijning omhelst.

Wij van The Fox Is Mine, zullen tijdens de operadagen foto's maken van bezoekers die opvallen door hun zorgvuldig gekozen silhouette. We zijn heel benieuwd en verheugen ons op al het moois!

The Fox Is Mine voor de Rotterdamse Operadagen

www.wendelavandijk.nl
www.thefoxismine.com

afbeelding van   The Fox Is Mine

door: The Fox Is Mine

The Fox Is Mine is een online platform voor kunst en cultuur. Wij vinden aansluiting bij alle grote evenementen op het gebied van kunst en cultuur en onderscheiden ons dankzij het feit dat we een collectief zijn van creatieven in de culturele sector met een brede praktijkkennis en netwerk. Het aanbod van kunst en cultuur leggen we niet alleen in tekst vast maar geven het ook vorm door onze eigen illustraties, fotobeeld en ander art work. Inmiddels hebben we een mooie collectie aan gesprekken, portretten en interviews met prominenten in de film, muziek en kunstwereld. Staat er iets te gebeuren in Rotterdam? Dan zal je The Fox Is Mine daar zeker tegenkomen! The Fox is mine bestaat uit: Dani Hefter, Tessa Smit en Maaike Kerman.
www.thefoxismine.com

Terug

Reacties (1)

  • Hans E. Merts
    Martin Margiela, daar is t mooi een dag voor.

Reageer

* Verplichte velden