Blogs

Een gastblog van Rotterdammers die meespelen met Hi Ha Hondenlul! – een Voetbalopera part I

Ashley Bloom vroeg twee spelers van Voetbalopera Hi Ha Hondelul naar hun ervaringen. Aan het woord is Bart van Ree, freelance acteur, gediplomeerd historicus en fanatiek hardloper. Daarnaast kan je al je tickets voor de Operadagen bij hem kopen in de Rotterdamse Schouwburg. "Zullen we morgen gewoon ECHT om half zeven beginnen?"

De repetities bij Hi Ha Hondenlul zijn zo gezellig dat elke avond de inloop met koffie dreigt te ontaarden in een soort staande receptie. Gelukkig zijn we allemaal gedisciplineerd genoeg om het niet uit de hand te laten lopen. Natuurlijk wordt er veel gelachen en gepraat, maar er wordt ook hard gewerkt!
We zijn een bonte verzameling mensen. Acteurs, of mensen die hard op weg zijn om dat te worden, en mensen die nog nooit op een podium hebben gestaan. En alles er tussen in. Notoire Sparta-supporters. Maar ook mensen die het verschil tussen voetbal en kunstschaatsen nog uitgelegd moeten krijgen. Moesten, want inmiddels zijn we niet meer van de echte harde Sparta-kern te onderscheiden en hebben we overal verstand van.
Wat begon als een soort levende Bennetton-reclame –zo uiteenlopend waren we- is getransformeerd tot een enthousiaste en fanatieke supportersgroep zoals elke betaald voetbalclub er wel een zou willen hebben. Jammer Feyenoord, Ajax, PSV en al die anderen... wij zijn alleen voor Sparta!'

afbeelding van   Publieksrecensies

door: Publieksrecensies

Er wordt al zo veel geoordeeld over theatermakers; hoe zit het met het publiek? Publieksrecensies neemt uw bijdrage aan voorstellingen en festivals onder de loep. Elk publiek krijgt drie sterren, omdat recensies met drie sterren niets zeggen over een voorstelling. Meer recensies zijn te lezen op publieksrecensies.nl.

Terug

Reageer

* Verplichte velden