Blogs

Een gastblog van Rotterdammers die meespelen met Hi Ha Hondenlul! – een Voetbalopera part II

Ashley Bloom vroeg twee spelers van Voetbalopera Hi Ha Hondelul naar hun ervaringen. Aan het woord is Richard Bakker (1967), werkzaam bij een organisator van grootschalige culturele evenementen, culturele omnivoor, volkstuinierder en incidenteel figurant. 'Dinsdag 13 mei. Nog drie repetities van drie uur te gaan en dan is het zover: de generale repetitie op 16 mei.

De meeste yells, 'dansjes' en zangteksten ken ik inmiddels uit mijn hoofd. Na tijdens de eerste repetitie de 'oervoorstelling' gezien te hebben is gisteren de hele voorstelling met ons doorgenomen. We zijn de afgelopen repetities met allemaal puzzelstukjes bezig geweest die nu op zijn plaats aan het vallen zijn.
Na vorig jaar gefigureerd te hebben in 'De komst van Xia' van Wunderbaum is dit de tweede keer dat ik meespeel in een reeks voorstellingen. Nooit eerder had ik de behoefte om op me op die manier te manifesteren. Een plek in het publiek was voldoende voor mij. Ik geniet nu echter met volle teugen. Het is spannend om deel uit te maken van een creatief proces, samen te werken in en met een groep. En dan straks, als beloning, applaus en misschien zelfs een staande ovatie.'

afbeelding van   Publieksrecensies

door: Publieksrecensies

Er wordt al zo veel geoordeeld over theatermakers; hoe zit het met het publiek? Publieksrecensies neemt uw bijdrage aan voorstellingen en festivals onder de loep. Elk publiek krijgt drie sterren, omdat recensies met drie sterren niets zeggen over een voorstelling. Meer recensies zijn te lezen op publieksrecensies.nl.

Terug

Reageer

* Verplichte velden