Blogs

WTF...?....briljante Macbeth legt de universele zucht naar macht bloot....

De-constructing Macbeth en transformeren tot een enerzijds tijdloze aanklacht tegen de corrumperende werking van de macht an sich. Anderzijds een actualiserende zeggingskracht in een contemporain jasje gestoken dat een maatkostuum a la good old Hugo Boss blijkt te zijn, voor het continent dat, dan weer hier en dan weer daar, in brand staat: Afrika! Echt heavy shit daar. En wie zien we voor de zoveelste keer in de geschiedenis opduiken?

Een nietsontziende 'Macbeth' als archetypisch old Skool Mother Fucker: een door tijd en plaats reizend fenomeen.

Zelden zoveel energie in stemkracht, zeggingskracht en belevingsintensiteit bij solisten en koor aangetroffen. Het ensemble dat zorgde ervoor dat, in combinatie en wisselwerking met stagedesign het geheel meer bleek dan de som der delen. Holisme, je weet wel.

Macbeth's 'geluk' raakt op, ondanks de voorspellingen van de drie bitches van witches. Je weet toch...
Deze Macbeth moet je zien en wel vandaag! (di 20 mei) @ de ODR.

Niccolò Machiavelli
"Het geluk is een vrouw. Wil men haar beheersen, dan moet men haar slaan en ranselen."

Niet echt doen...., maar.....!
Deze voorstelling is da shit! Een her-taling waarbij 'WTF' 't boventitel apparaat bijna op tilt deed slaan. Old Skool Italiaanse zang in een Afrique bush-bush kind soldaat en nog meer van die shit setting.
En zingen kunnen die gasten! Inderdaad.....WTF...?

Nog te zien 20 mei @ ODR @ de Nieuwe Luxor

afbeelding van Hans Eduard  Merts

door: Hans Eduard Merts

Op zoek naar de Gulden Snede van de vervoering: een queeste die begon toen ik als klein jochie keer op keer "Strawberry Fields Forever" gehypnotiseerd door haar magische klanken draaide. Et, encore une fois! Kunst is de geritualiseerde hosti van de geseculariseerde wereld. Of die kunst nou beeldend, performing of gecondenseerd in tijd & ruimte is, het liefst ervaar ik deze als 'Gesamtkunstwerk' en doe graag navenant verslag. Een academische scholing aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen heeft het associatief percipiëren eerder versterkt waardoor de queeste naar de heilige graal en haar briljantie soms geslaagd genoemd mag worden. Een intellectueel en/of emotioneel orgastische staat van Zijn: de Satori. Über-realiteit: bevrijd van de alledaagsheid der dingen. Het woorden geven aan bovenstaande vindt al ruim twee decennia plaats voor diverse media.

Terug

Reageer

* Verplichte velden