Blogs

MACBETH - heel actueel

Afgelopen zaterdag kon je in de multimediale voorstelling Soselo in Seberia al zien hoe een verliefde man kan veranderen in een dictator. (Nog te zien op donderdag 22 en vrijdag 23 mei). In macbeth op muziek van Verdi zie je hoe een vrouw een man kan verleiden en opzwepen tot de vreselijkste dingen.

Wie ooit in Schotland is geweest, heeft zeer waarschijnlijk gehoord van de bloedige strijd tussen de clans van de MacDonalds en de MacClouds. De vechtpartijen tussen deze 2 clans vonden al weer enkele eeuwen geleden plaats. De MacBeth die wij nu kennen moet hierdoor wel geïnspireerd zijn geweest. Het verhaal van macbeth op muziek van Verdi voegt daar nog een nieuwe dimensie aan toe.

Maar er kan nog meer bij:
Tijdens Operadagen Rotterdam komt de met bloed doordrenkte geschiedenis wel heel actueel tot leven (lees dood) door er het actuele thema van de strijd in Congo aan te koppelen.
Als toehoorder- en schouwer krijg je heel veel prikkels binnen. Er zijn zangers; er is een orkest; er wordt geacteerd; je ziet beelden uit Congo en moet ook snel teksten tot je nemen: geschiedenis, muziek, poëzie en actueel leed komen hier samen in één verhaal. En dat alles op een ingehouden wijze.

Hulde aan de zangers uit Zuid-Afrika en het orkest onder leiding van de Servische dirigent Premil Petrovic.

afbeelding van Margriet  Vonk

door: Margriet Vonk

Margriet Vonk is tekstschrijver en houdt zich daarnaast bezig met het bedenken en beschrijven van gezonde recepten. Deze kun je vinden op www.voedselzandloper-recepten.nl
"Ook dit jaar laat ik me graag verrassen door het gevarieerde programma van Operadagen Rotterdam. Lees mijn blogs hierover en laat je ook meeslepen"

Terug

Reageer

* Verplichte velden