Blogs

Liefhebbers van de Netflix-hit House of Cards komen genadeloos aan hun trekken tijdens de voorstelling 'Angst'.

Politieke drama's zijn 'hot', getuige de populariteit van series als Borgen en House of Cards. Het Belgische gezelschap De Queeste heeft dan ook goud in handen met de voorstelling Angst. Een kersverse premier moet een kwakkelende bank van de ondergang zien te redden met een deal, die bij voorbaat al zijn politieke einde zou kunnen betekenen. Als dan ook nog eens zijn zoon een kritische en vooral eigenwijze blogger blijkt, wordt al snel duidelijk dat dit een verhaal wordt over koorddansen op het hoogste niveau.

Onderhandelingen, gezichtsverlies, machtsspelletjes en duivelse dilemma's: ze komen allemaal aan bod. De politici die konkelen en worstelen zijn echter niet alleen. Ze worden omringd door tientallen figuranten, die daarmee de afspiegeling vormen van 'de gewone man'; het volk. Aan de vooravond van nieuwe Europese verkiezingen is het mooi om te zien hoe regisseur en schrijver Stijn Devillé zijn politici zich niet laat bekommeren over dat gewone volk. Toch lijkt zelfs de premier slachtoffer te worden van hogere machten en de zogenaamd vrije markt.

Beangstigend goed
Voordat theater kunst werd, was het een spiegel die de werkelijkheid voorzag van commentaar. Angst is exact zo'n voorstelling. Het publiek wordt meegenomen in een actueel verhaal, dat levendiger is dan het Financieel Dagblad en spannender dan een lesje economie ooit kan zijn.De geschetste doemscenario's over onze nabije toekomst grijpen je naar de keel en schudden je wakker. Het faillissement van onze huidige samenleving komt dichterbij dan in een gemiddelde rampenfilm en dat is beangstigend goed gedaan. Angst is een voorstelling waar elk zichzelf respecterend politicus heen zou moeten gaan, om te zien hoe droevig hij oogt ten overstaan van een machteloos volk. Maar meer nog is de voorstelling een 'must see' voor iedereen die vindt dat 'ie te weinig naar het theater gaat: het is live-televisie van hoog niveau!

afbeelding van Live Like Tom

door: Live Like Tom

Tom is wereldreiziger, blogger en cultuur-addict. Op zijn blog LiveLikeTom.com inspireert hij anderen om wereldwijd cultuur te snuiven én hoe je dat kunt combineren met een fulltime-job.

Terug

Reageer

* Verplichte velden