Blogs

Angst van Braakland/ZheBilding & de Queeste:

Een podium vol met mensen; behalve de hoofdrolspelers en musici zien we hier ook het volk.

In het verhaal het handjeklap om de macht, politieke onderhandelingen, gekonkel en het meebeleven hoe de politiek het ook allang niet meer weet en door de financiƫle crisis wordt geleefd en maar geld blijft rond pompen om met het ene tekort het andere te dichten. Een ongelofelijk spannend verhaal; ik heb ruim twee uur op het puntje van mijn stoel gezeten en had daarbij nauwelijks tijd om iets op te schrijven voor m'n blog. Het wordt pijnlijk duidelijk dat angst overal is: in de politiek, in de Europese commissie, op de beurs en ook bij de mensen op straat, het volk. Wat is er gebeurt zoveel jaar na de val van de banken? Mensen die denken spaargeld te hebben maar dat blijken waardeloze aandelen te zijn, mensen die worden ontslagen, bedrijven die failliet gaan. En de angst wordt ook bij de toeschouwers gevoeld, het klopt allemaal, alles lijkt in ieder geval waar. Wat overkomt ons of beter: wat zijn we aan het doen? Fantastisch is ook dat duidelijk wordt dat het volk er niet toe doet: de mensen zijn aanwezig in een enorme drukte op het toneel maar politici, bankiers en eurocommissaris doen maar, zonder te luisteren of te informeren bij dat volk. En dan, haaks daarop, het moment waarop de zoon van de nieuwe premier, aanvankelijk een politiek kritisch blogger besluit om soep te gaan maken en uit te delen aan de mensen op straat, terwijl de politiek over de mogelijkheid spreekt dat er in de nabije toekomst mensen zullen zijn die niet genoeg geld verdienen om zich te kunnen onderhouden.

De muziek is een mooie aanvulling en ondersteunend aan het spel, de dansjes van de acteurs en de speciale poses waarbij tegelijk van luisterhouding wordt gewisseld zijn symbolisch sterk.

Mijn advies aan de lezer: ga dit meemaken, zo spannend, zo intens, zo indringend.

afbeelding van Tom  Peters

door: Tom Peters

Tom werkt als projectmanager bij Ordina en is in zijn vrije tijd vooral bezig met muziek; d.w.z. speelt trombone bij diverse orkesten en ensembles en schrijft soms arrangementen. Hij luistert tijdens het hardlopen zowel naar de 100 Best Soprana Arias als naar de Dropkick Murphys en draait al meer dan een jaar lang minstens 1x per dag Sull'aria...che soave zeffiretto

Terug

Reageer

* Verplichte velden