Blogs

Opera bij u thuis

Blogger Marieke Muller vertelt over haar 'Opera bij u thuis'-concert in 2011. 

"Deze editie stond in het teken van vergeten musicalpareltjes. Dat is ook het leuke van de thuisconcerten. Je kunt kiezen uit diverse genres, maar je ook laten verrassen. Wij kozen voor het laatste." 

Van een roze naar witte keuken
Ieder jaar houd ik met mijn woongroep een opera party. Dit jaar was alweer de derde editie 'Opera bij u thuis'. Alle huisgenoten doen mee en we nodigen al onze vrienden, buren en familie uit. Bij mooi weer vindt het feest plaats in de tuin en anders in onze gemeenschappelijke keuken, welke overigens grenst aan de prachtige tuin! Dit jaar was de keuken aan de beurt.

 Eigenlijk wilden we niet teveel voorbereiden, maar toch hebben we weer flink uitgepakt. Zo is de keuken wit geverfd, deze was voorheen roze. We zien 'Opera bij ons thuis' wat dat betreft ook als een stok achter de deur. Zo krijgt zowel de tuin als de keuken een flinke beurt!

Aardbeien gedoopt in chocolade
Met het eten waren we niet veel van plan. Uiteindelijk was er veel te veel. Alles is door de huisgenoten gemaakt: van aardbeien gedoopt in chocolade tot carrotcakes en soesjes. Het is bij ons gebruikelijk dat de genodigden iets te drinken meenemen. Sinds de eerste editie zijn dat flessen prosecco.

 

 Natuurlijk hebben we het huis versierd. Zo hingen er enorme Operadagen Rotterdam posters, lagen overal festivalflyers en stonden hier en daar bloemen. Op de avond zelf hadden we zo'n 35 man binnen. Voor ons een kleinere opkomst dan normaal, maar het was ook heerlijk weer. Waarschijnlijk bleven veel van onze vrienden op terrasjes hangen. De keuken zat in ieder geval lekker vol. Er zijn ook altijd veel kinderen bij. Ze zijn bijzonder stil tijdens het concert en luisteren ademloos naar de muziek. Heel bijzonder!

 Het concert zelf was heel erg mooi.

Een grappige host
Mezzosopraan Nicole Rushing en tenor Tim VanPeteghem gingen goed samen. Ze waren ook erg gezellig en toegankelijk. Zo was Tim een grappige host en heb ik geen idee hoe laat ze 's avonds na het borrelen zijn weg gegaan. We hebben ze alvast voor volgend jaar uitgenodigd! Het concert stond overigens wel in contrast met vorig jaar. Toen hadden we twee Russische opera zangeressen op bezoek. Deze editie stond in het teken van vergeten musicalpareltjes. Dat is ook het leuke van de thuisconcerten. Je kunt kiezen uit diverse genres, maar je ook laten verrassen. Wij kozen voor het laatste. Al met al was het een geslaagd thuisconcert. Veel van onze genodigden willen dit volgend jaar ook bij hen thuis. Uiteraard melden ook wij ons weer aan. Als Operadagen Rotterdam het toestaat gaan we door tot ons lustrum. Al is onze echte droom dat we uiteindelijk worden opgenomen in het officiële programma!


Klik hier voor meer informatie over 'Opera bij u thuis' 

afbeelding van Marieke  Muller

door: Marieke Muller

Marieke Muller (1980) studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Momenteel werkt ze als projectmanager bij LP2. Daarvoor werkte ze bij onder andere JMR produkties en Operadagen Rotterdam.

Terug

Reageer

* Verplichte velden