Blogs

TOSCA - Een podium met alleen een stoel

En daar komt een man, blijkbaar gaat hij een avondje uit. Naar de opera nog wel! Hij is verrast door het gedoe: "klappen terwijl ze nog niks gezien hebben", vertelt over zaken die iedereen herkent ("nette schoenen die altijd knellen, behalve wanneer je ze aandoet bij een avond in het theater. En morgen knellen ze weer"). En ondertussen vertelt hij ons ook wat er op het toneel gebeurt. Daarbij richt hij zich regelmatig tot zijn vriend Sjoerd die naast hem in het theater zit maar ook tot mensen in het publiek.

Het verhaal over Tosca gaat in een geweldig tempo, waarbij alle aktes en scenes worden beschreven maar ook het gevoel dat dit de man geeft. En Sjoerd trouwens ook. Sjoerd is misschien een beetje verkouden of is hij toch ontroerd? En er vallen de man allerlei zaken op die blijkbaar bij opera horen, er zijn allerlei regels waar de bezoekers zich aan moeten houden.
Veel vlugger dan verwacht is het optreden voorbij, maar had wat mij betreft best langer mogen duren.
Leuke verrassing tijdens de operadagen!
Helaas was dit voor mij de laatste voorstelling dit jaar. Ik hoop volgend jaar weer!

afbeelding van Tom  Peters

door: Tom Peters

Tom werkt als projectmanager bij Ordina en is in zijn vrije tijd vooral bezig met muziek; d.w.z. speelt trombone bij diverse orkesten en ensembles en schrijft soms arrangementen. Hij luistert tijdens het hardlopen zowel naar de 100 Best Soprana Arias als naar de Dropkick Murphys en draait al meer dan een jaar lang minstens 1x per dag Sull'aria...che soave zeffiretto

Terug

Reageer

* Verplichte velden