Blogs

TIMUR- tenore di forza, tenore d'affetti

Zou het alleen zijn omdat dit een gratis voorstelling is? In ieder geval is de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg op 23 mei voor Timur Bekbosunov helemaal vol. Er is zelfs een wachtlijst en bij de entree verschijnen mensen die niet gereserveerd hebben maar verwachten toch naar binnen te kunnen.

Jammer wel, ik heb de afgelopen week ook voorstellingen gezien waar de zaal voor een groot gedeelte leeg was.
Maar goed, Timur een Kazachstans-Amerikaanse tenor samen met pianist Richard Valitutto bleek een geweldige verrassing: een stem die erg geschikt blijkt voor Rossini maar ook voor Rosenboom en alles daar tussenin. Daarbij een enorm gevoel voor humor, zowel tijdens het zingen als in aankondiging, in opmerkingen en mimiek.
De voorstelling was wat later begonnen waardoor er al voor het einde een aantal bezoekers naar een volgende voorstelling moesten vertrekken. In de regel worden artiesten hier niet vrolijk van maar Timur gaf aan dat hij het geen probleem vond en bedankte de vertrekkende mensen waarbij hij een aantal zelfs de hand schudde. Vervolgens kondigde hij aan hij niet aan dat half uur uit de programmering was gebonden en dus best nog een aantal nummers kon doen. Tot groot plezier van het aanwezige publiek!
Hoogtepunten? Volgens mij Frequently asked questions en de nummers van Rosenboom. Volgens Timur is het laatste meer in de richting van het optreden van zaterdagavond Timur and the Dime Museum met Collapse.
Voor mij was het in ieder geval een feestje!
En na het optreden vond Timur alle tijd om uitvoerig met belangstellenden te praten en te lachen en ons te bedanken voor ons bezoek aan hem.

Terug

Reageer

* Verplichte velden