Blogs

Voorproefje Operadagen – Arboretum Trompenburg Rotterdam

Op Moederdag is het traditioneel plantjesdag in het Arboretum Trompenburg. Door het park heen staan verschillende kraampjes met plantjes voor de tuin. Tuinliefhebbers vanuit heel Rotterdam en omstreken drommen samen in de prachtige plantentuin. In de schuur wordt koffie en thee geschonken door Kralingse-dames die ook nog thuis gebakken taart verkopen voor het goede doel. Het is op deze prachtige voorjaarsdag een drukte van belang in de vaak anders wat verstilde park.

De Operadagen waren hier vandaag ook neergestreken voor een opwarmertje van het festival. Het festival dat van start gaat op 22 mei. Onder een prachtige boom zong operazangeres Channa Malkin Spaanse liederen onder begeleiding van een gitarist. Het toegestroomde publiek genoot. Even leek het of de vogels de competitie aan wilde gaan met de zangeres. Maar Channa liet zich niet van de wijs brengen. De prachtige liederen van Gracia Lorca en De Falla klonken in deze natuurlijke omgeving zeer wel. Channa is later in het festival nog te horen en te zien in een huiskamervoorstelling.
Via deze link kun je haar ook nog horen zingen.

De openingsvoorstelling van het festival is King Size van Christoph Marthaler. Eerder zag ik van hem in Amsterdam Glaube liebe hoffnung. Een indrukwekkende voorstelling van Volksbühne am Rosa Luxemburg-Platz Berlin. Ik zie naar deze opera uit. De kaartjes hebben we al.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug