Blogs

PARSIFAL, playingfields - The Game

Zal ik maar meteen bekennen dat ik nu nog steeds niet weet wie Parsifal is? En dat ligt aan mij want in verschillende spelkamers had ik er zo achter kunnen komen.
De onverwachte combinatie van spel en opera trekt me wel. Samen met de andere bezoekers ga ik helemaal op in het spel en in de verklarende teksten die door Club Gewalt worden gezongen. Volgens mij heb ik nog nooit zo aandachtig geluisterd. Want stiekem wil ik winnen. Ze zijn enthousiast en bedreven en ze slepen iedereen mee in het spel.

Tot het opeens allemaal anders blijkt te zijn dan dat ze aan het begin presenteerden. Onze teamleidster 'het witte bloemenmeisje' zegt dat ze van niets weet en dat als we informatie willen we achter de roodharige dame aan moeten rennen.
We zijn niet de enige en plots staan we met de helft van de teams rond een speeltafel. Iedereen, zelfs de Club Gewalt teamleiders staan vol spanning te kijken hoe het afloopt.

De laatste les die ze bezingen en meegeven aan de bezoekers is dat je je angsten juist in de ogen moet kijken om ze te overwinnen. Het was niet alleen fijn om weer eens aangespoord te worden om te doen wat je wilt doen zonder bang te zijn voor obstakels. Al het advies was ook nog eens gehult in een jasje van mooie stemmen.

We lopen een aparte kamer in en de teamleiders veranderen weer in operazangers. Het leven lijkt soms een spelletje, maar is het dat ook echt?

afbeelding van Doris  Schakenbos

door: Doris Schakenbos

Doris Schakenbos (1991) is ontwerpster en studeert dit jaar af bij de Willem de Kooning Academie met haar eigen dichtbundel. Zien wat ze zoal maakt kan hier: dorisschakenbos.tumblr.com

Terug