Blogs

European Opera Days Concert

Op zo'n prachtige zonnige mei dag is het goed toeven op fiets naar een van de verborgen geheimen van Rotterdam.

In een gebied dat ooit bestemd was om afgegraven te worden om zo de bocht uit de Maas te halen liggen een aantal oude boerderijen. Een er van is de onlangs gerestaureerde boerderij Rozenhof. Op het erf, onder het dak van de hooiberg is de traditionele op-warm-dag voor de Rotterdamse operadagen. Het was in ieder geval niet koud, dat mag gezegd worden. Op hooibalen en houtenbankjes was het prettig luisteren naar twee Rotterdamse zangeressen Florien Hilgenkamp en Rosina Fabius. Ze zongen werk van Monteverdi en Ferrari. Muziek uit de 17e eeuw. Prachtig vertolkte Florien Hilgenkamp het Torni al lido van Ferrari. Rosina Fabius zong een aantal stukken uit de opera's van Monteverdi. Het slot duet uit 'l'Incoronazione di Poppea' was voor mij wel het hoogtepunt. Ze werden begeleid door Arjen Verhage op de theorbe.
De Rotterdamse operadagen zijn van donderdagavond 19 mei tot zondag 29 mei. Op de meest bijzondere plaatsen in en rondom Rotterdam zijn concerten. Ik heb er zin in en zie bijzonder uit naar:

· Secrets op zaterdag 21 en zondag 22 mei.

· Toxic Psalms zaterdag 21 mei

· Il Ballo delle Ingrate op 26, 27, 28 en 29 mei.

Speciaal aanbevolen is de voorstelling American Disasters op donderdag 26 mei. Ik zag deze voorstelling eerder en schreef er al een blog over.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug