Blogs

Secrets – Transparant

Vorig jaar tijdens het Paradijskerkconcert vertelde Claron McFadden over haar project samen met Tuur Florizoone. Ze zouden geheimen verzamelen en daar een muzikale voorstelling over maken. Dit jaar spelen ze Secrets tijdens de Operadagen.

Claron vertelt dat ze vooral bij oudere mensen geheimen hebben opgehaald. In verschillende verzorgings- en verpleeghuizen haalden ze meer dan 130 geheimen op. Een aantal van deze geheimen deelt Claron met ons. Dat doet ze samen met het driekoppige Jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewksi. En de combinatie van Claron en het jazztrio klinkt echt heel lekker. Het zijn vooral persoonlijke geheimen over liefde, seks en onvervulde verlangens. Geen grote geheimen over diefstal, moord of andere grote zaken. Het wordt daardoor een lieve voorstelling over een dame die elke dag stiekem champagne drinkt op haar minnaar. De man zelf heeft ze al meer dan dertig jaar niet meer gezien, toch drinkt ze elke dag een glas ter gedachtenis aan deze liefde. En over de hoogbejaarde vrouw met het imaginaire vriendje waar ze avonturen mee beleeft terwijl ze naast haar dodelijke saaie man op de bank zit.
De solo met de tuba mag niet onvermeld blijven. Deze is niet alleen heel knap maar ook erg geestig. Het is ander half uur lang genieten van de prachtige muziek die je doen wegdromen naar je eigen geheimen en wensen.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug