Blogs

Wonderful Deluxe- Les Théâtres de la Ville de Luxembourg

Het leven van een superster door de ogen van haar handtas-hondje. Een grappig en origineel uitgangspunt voor een opera.

Het begint veel belovend met een hoog blonde dame die haar kamer met een glimmende vloer en witte bank verlaat. Dan begint de muziek. Het is modern en net even iets te hard lijkt het. Van achter de bank komt het hondje tevoorschijn. Hij blijkt te bezitten over een zeer belezen en ontwikkelde geest. Halverwege de voorstelling pakt hij er zelfs een boek bij. Maar helemaal te volgen is hij niet.
Het huis wordt bezocht door de mensen om de superster hen. De huishoudster, haar pr-vrouw, de hondentrainer, de tuinman en de ober. Allemaal haten ze het hondje zo blijkt en roven ze de enorme kast van de superster leeg. De kast met de schoenen en de kleding is wel een prachtige blikvanger op het toneel. Goed gedaan is een soort intermezzo met klapinstrumenten. De zangers beleven daar zichtbaar plezier aan.
Voor zover ik het kan volgen loopt het niet goed af met het hondje en zijn eigenaar. Aan het einde van de voorstelling hangen ze geslacht en wel in de etalage.
De opera gaat als een nachtkaars uit. De zaal blijft wat in verwarring achter. Uiteindelijk komt er applaus. Wonderful Deluxe is een wat vreemde en onnavolgbare opera.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug