Blogs

Revolt Athens - Minnekus de Groot

Als we de kleine zaal binnen komen, zijn de muzikant, performer en videokunstenaar een mini Athene aan het opbouwen van restmateriaal. Dit wordt geprojecteerd op het achterdoek en als schaduwspel op de zijmuren.

Rosa Prodromou neemt ons mee als gids naar de hotspots van Athene. Vol enthousiasme vertelt ze over de bijzondere plekken waar geen toeristen komen, maar daarna fluistert ze ons de dramatische gebeurtenissen toe die daar hebben plaatsgevonden. Kunstenaars in Griekenland hebben het niet breed en er is een hoop ellende te vinden in Athene, leren wij. In een wervelwind van videobeelden, muziek en dans probeert Rosa het wat overdonderde publiek te verleiden tot interactie. Ze speelt met het stereotype beeld dat wij hebben van de Grieken. Maar aan het einde vernietigt ze als een ware wraakgodin haar mini Athene.

Het is toch een redelijk bizarre voorstelling waar 'Flow my tears' van John Dowland verandert in 'Flow my teargas..' en de bijna volledig naakte wraakgodin, swingt op de puinhopen van Athene op blue suede shoes van Elvis.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug

Reageer

* Verplichte velden