Blogs

Paradijskerkconcert - Minnekus de Groot

Arlecchino Innomorato komt bellend op. Zo kennen we de Italianen maar al te goed. Hard en luid in hun mobiele telefoon praten. Het is een komisch begin van een concert met een verzameling zeventiende-eeuwse composities. De betekenis van deze bellende man ontgaat me overigens wel enigszins.

Daarna komende de twee zangers al ruziënd op. De toon is gezet. De perikelen van een liefdespaar worden ons zingend voorgeschoteld. De muziek is prachtig en er wordt goed gezongen. Prachtig is het Folle è ben che si crede van Tarquinio Merula en Bel Pastor van Monteverdi.

In de flyer staat te lezen dat de voorstelling over een liefdesrelatie gaat tussen een wat domme knecht en een welopgevoede meid. Toch is het lastig dat er geen boventitels zijn om te volgen wat er nu precies gebeurt tussen die twee. Gelukkig zijn de teksten online beschikbaar en kan ik via de telefoon meelezen. Een slimme oplossing maar ideaal is het niet.

De enscenering valt een beetje tegen. De zangers zijn een beetje aan hun lot overgelaten lijkt het. Ze staan een beetje onhandig met hun commedia dell'arte maskers te zwaaien, betekenis krijgt het nauwelijks. Iets meer aandacht voor de regie had van mij wel gemogen. Desondanks was het een mooi concert in de altijd sfeervolle Paradijskerk.

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug

Reageer

* Verplichte velden