Blogs

Recensie: Lilith

Blogger Margriet Vonk genoot deze week van de voorstelling Lilith. Lees hier haar recensie.

"Lilith kruipt letterlijk in/op het doek en doet daar de meest fantastische dingen. Heel knap en voor mij heel vernieuwend." 

 

'Intiem, ontroerend en zeer herkenbaar'


Adam en Lilith. Uhhh, het was toch Adam en Eva?? Dat weten wij ook nog wel. Blijkt dat er vóór Eva in het paradijs nog een andere vrouw in het spel was: Lilith dus. Adam en Lilith kiezen vol liefde voor elkaar. Ze zijn één en beiden gemaakt uit klei. Dus op en top hetzelfde en gelijkwaardig.


foto Maarten Laupman (repetitie Lilith)

Toch niet gelijkwaardig..
Maar de dagelijkse praktijk van het samenzijn blijkt toch wat weerbarstiger. De dame is 100% gelijkwaardig aan haar mannetje, althans, dat denkt zij, maar als blijkt dat de heergemaal daar heel anders over denkt, komen ze in de problemen. Adam wil voor alles de eerste zijn en zijn vrouwtje moet het onderspit delven, ook tijdens de seks. Lilith heeft daar grote problemen mee en weet geen andere oplossing dan haar geliefde te ontstijgen. Letterlijk en figuurlijk. Hoe ze dat doet, moet je zelf gaan bekijken.


foto Maarten Laupman (repetitie Lilith)

Dierlijke stem
Claron McFadden; Lilith, sopraan en conceptbedenkster van dit zeer oorspronkelijke muziektheater, zet met deze opera een zeer mooie rol neer, zowel met haar stem, waarin zij de menselijke stem te boven gaat tot een bijna dierlijke, alsook met haar spel met tegenspeler acteur Jeroen Willems, die je alleen op het witte doek in actie ziet. Heel bijzonder is de combinatie van de zangeres/speelSTER life en haar tegenspeler Adam. Lilith kruipt letterlijk in/op het doek en doet daar de meest fantastische dingen. Heel knap en voor mij heel vernieuwend.

 

afbeelding van Margriet  Vonk

door: Margriet Vonk

Margriet Vonk is tekstschrijver en houdt zich daarnaast bezig met het bedenken en beschrijven van gezonde recepten. Deze kun je vinden op www.voedselzandloper-recepten.nl
"Ook dit jaar laat ik me graag verrassen door het gevarieerde programma van Operadagen Rotterdam. Lees mijn blogs hierover en laat je ook meeslepen"

Terug

Reageer

* Verplichte velden