Blogs

Recensie: Het Spookhuis der Geschiedenis

Blogger Minnekus de Groot bezocht de wereldpremière van Het Spookhuis der Geschiedenis en verwonderde zich over 'de voorstelling die niet af is'.

"De tableaus zijn indrukwekkend. De vallende man van de Twin Towers, de stervende Zwaan en de Europese leiders in luier die hun hand ophouden. De muziek verbindt de losse delen." 

Het is een warme avond als we de première van Het Spookhuis der Geschiedenis van Wunderbaum bezoeken. Het is een volle tent. Het decor bestaat uit een verzameling losse spullen, kisten en decorstukken. De spelers en muzikanten dwalen er doorheen.

Wij zijn getuigen van een interview met de theatermaker. De journalist is van de lokale krant. De theatermaker wil echter meer, internationale festivals, goedkeuring van de Buddha van de Stopera maar dat wil niet lukken. Alleen De Havenloods wil er aandacht aan besteden. In verschillende stadia wil de theatermaker met zijn zoon, dochter en een Franse stagiaire de hedendaagse geschiedenis aan de kaak stellen.


foto Sofie Knijff

De tableaus zijn indrukwekkend. De vallende man van de Twin Towers, de stervende Zwaan en de Europese leiders in luier die hun hand ophouden. De muziek verbindt de losse delen. We zijn getuige van de repetities voor deze voorstelling die nog plaats moet vinden. De voorstelling die Amsterdam niet wil zien en ook in Rotterdam komt niemand kijken. Zelfs het winkelend publiek op het Schouwburgplein kijkt wat vreemd op als de spelers naar buiten worden gestuurd in hun naaktpakken. Als blijkt dat er niemand komt kijken, verlaten de spelers en de muzikanten de tent. Wij blijven achter met een aantal indrukwekkende spookhuiservaringen die aanhaken aan ons collectief geheugen.

 

afbeelding van Minnekus de Groot

door: Minnekus de Groot

Minnekus de Groot (1967) is theatermaker, communicatieadviseur en blogger. Meer van hem lezen? Bekijk dan zijn weblog.

Terug

Reacties (3)

  • Smithb451
    Awesome article post.Thanks Again. Much obliged. feeddddeddffcede
  • Smithc124
    I am truly thankful to the holder of this website who has shared this fantastic article at here. kdfkebeaafedgcdb
  • Smithg475
    This is why Facebook games are becoming more popular. The ease of use and dissemination of content, tagging ebkceeaaekddffab

Reageer

* Verplichte velden