Blogs

Recensie: Bear V Shark

Blogger Gino van Weenen bezocht de voorstelling 'Bear V Shark' in het Ro Theater. Lees hier zijn recensie.

"De media en het alledaagse leven van de Amerikaan trekt aan mij voorbij zonder dat ik er vat op krijg. De vrouw en de zoon zijn beide ook al gevangen door de nimmer onderbroken stroom van televisiegeweld. Wij raken met ons drieën de grip kwijt."
"Stel je voor...", dat de maatschappij is kaal geslagen door de media. Het enige dat nog telt is het volgende grote evenement dat door de massa bejubeld kan worden. Met een EK voetbal om de hoek is dit de keiharde realiteit, maar in Bear V Shark neemt Theaterhuis Alba een doorsnee gezin onder de loep en hoe zij daar onder gebukt gaan.


Het strijdtoneel ligt echter niet in Polen en de Ukraine maar in Las Vegas, de kathedraal van licht, het Darwindome. Hier zal in de nabije toekomst de eeuwenoude vraag beantwoord worden, in een strijd op leven en dood. De spelers; een haai en een beer. Wie wint er?

In deze voorstelling vol met sferische muziek vertaald de groep het gelijknamige boek van Chris Bachelder naar een autoritje. Niet zo maar een blokje om maar een race in een Lamborghini waarin je door de radio wordt toegeschreeuwd door zeven schizofrene stemmen.


foto Hans Hijmering

Als ik mij in de hoofdpersoon Mr. Norman, een middelbare man met opgeloste dromen, verplaats raak ik soms wel eens de weg kwijt. Gewoon onderweg naar het Darwindome omdat zoonlief zo nodig een essaywedstrijd moest winnen met als hoofdprijs toegang tot Bear V Shark. De media en het alledaagse leven van de Amerikaan trekt aan mij voorbij zonder dat ik er vat op krijg. De vrouw en de zoon zijn beide ook al gevangen door de nimmer onderbroken stroom van televisiegeweld. Wij raken met ons drieën de grip kwijt.

Precies zo kun je je als toeschouwer van Bear V Shark voelen. De kijker maakt een voortdurende inhaalslag van beelden, liedjes, quotes en pseudo-wetenschap. Dit alles in een erg stijlvolle setting die veel mooie beelden oplevert. Overrompeld verlaat je de zaal om daarna te komen tot een waardig oordeel, ik laat mijn televisie uit vanavond.


 

afbeelding van Gino van Weenen

door: Gino van Weenen

Gino van Weenen (1986) is schrijver, performer en minnaar van de kunst op alle vlakken. Zijn dagelijkse gang van zaken wordt gestuurd door Passionate Bulkboek, Poetry Slam Rotterdam, jongRRKC, Poetry Circle Nowhere en smileinyourface.com.

Terug

Reageer

* Verplichte velden