Blogs

 • Tosca – Het leven gaat door

  Toen ik vanochtend om 05.47u mijn bed uitstapte, dacht ik even terug aan exact vijf uur eerder. Op dat moment stapte ik net mijn bed in, na een avondje absolute cult in Worm tijdens de vertoning van de film 'Dood aan de powezie'. Heel gezellig en leuk, maar niet als je de volgende ochtend weer een wekker hebt die je veel te vroeg wakker maakt. 's Avonds een vent, 's ochtends ook een vent zouden mijn ouders zeggen. Life goes on.

  lees meer
 • COCTEAU & LA VOIX HUMAINE

  Jean Cocteau, voor mij geen onbekende. Ik houd van zijn werk. Ik houd van zijn verschijning. Ooit kreeg ik van een bevriend kunstenaar een portret van Cocteau. Getekend door de kunstenaar that is, niet door Cocteau... Jarenlang hing het in mijn woonkamer. Ik kon er mijn ogen niet van af houden. Prachtige man. Hoe heerlijk om op deze zondagmiddag getrakteerd te worden op al die mooie verhalen en filmbeelden tijdens het eerste deel van het tweeluik Cocteau & La Voix Humaine. Deze monoloog over het leven en zijn van Cocteau begeleidt ons langzaam maar zeker naar de jaren '20 en '30 in Parijs en bereidt ons gemoed voor op het tweede deel van de voorstelling.

  lees meer
 • Arthur - 'het verdriet van een vrouw om haar geliefde'

  Op een toren van sloophout, midden in de enorme lege ruimte van de Onderzeebootloods, staat een jongen. Hij vertelt over het landschap dat er ooit was en er niet meer is. 'Zoals in wit alle kleuren zitten is in stilte alles afwezig van wat er ooit geklonken heeft.

  lees meer
 • Met studenten naar de opera

  Voor studenten is 'opera' een beladen woord. Experimenteel-muziektheater-op-bizarre-locaties-dagen is alleen een beetje lang. Om studenten toch over de drempel te trekken, organiseert het festival ieder jaar een route met voorstellingen en nagesprekken tegen een student-vriendelijke prijs.

  lees meer
 • Nu weet ik waar ik op ga stemmen

  20 mei, buiten stormt het, binnen in de kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg ook. In de voorstelling 'Angst' van Braakland/ZheBilding en de Queeste wordt ons een doemscenario gepresenteerd.

  lees meer
 • ANGST – Een reconstructie

  Wie heeft er nog behoefte aan een gedetailleerd relaas van de financiële en economische crisis? Wie heeft er in de periode 2008 tot 2011, waarover dit toneelstuk gaat, met zijn hoofd onder een steen gelegen? We kennen toch allemaal de dominostenen, die in rap tempo en met catastrofale effecten zijn gevallen? Waarom presenteert 'Angst' ons twee uur non-stop crisisontwikkeling, als een les recente geschiedenis?

  lees meer
 • macbeth - Brett Bailey

  Op een kleine verhoging voor een videoprojectie speelt op het grote podium van het nieuwe Luxor het drama van Macbeth op zijn Afrikaans. De opera van Verdi is bewerkt tot een verhaal over de oorlog in Oost-Congo.

  lees meer
 • Liefhebbers van de Netflix-hit House of Cards komen genadeloos aan hun trekken tijdens de voorstelling 'Angst'.

  Politieke drama's zijn 'hot', getuige de populariteit van series als Borgen en House of Cards. Het Belgische gezelschap De Queeste heeft dan ook goud in handen met de voorstelling Angst. Een kersverse premier moet een kwakkelende bank van de ondergang zien te redden met een deal, die bij voorbaat al zijn politieke einde zou kunnen betekenen. Als dan ook nog eens zijn zoon een kritische en vooral eigenwijze blogger blijkt, wordt al snel duidelijk dat dit een verhaal wordt over koorddansen op het hoogste niveau.

  lees meer