Blogs

 • FLYWAY

  Maandagavond. Ik wacht op de trein naar Amsterdam. Heerlijk warm in de zon. Vogels fluiten. Vogels fluiten! Hè?! Terstond ebben de stationsgeluiden weg in een gedempte zoemende klank en ben ik terug in de flock

  lees meer
 • Cocteau & La Voix Humaine

  Vanavond begonnen voor mij de Operadagen 2014. Leuk! Zin in! In het eerste deel van de voorstelling neemt Michaël Bloos ons in zijn theatrale inleiding mee in het levensverhaal van Jean Cocteau. Met veel drive en humor vertelt hij het verhaal met speciale aandacht voor de vele momenten waarop Cocteau gevormd wordt en die later van invloed blijken op zijn werk. Het gebruik van dia's, film en geluid en het 'verkeerd verbonden, geeft niks', zijn een geweldige ondersteuning. Michael laat het publiek kennismaken met de kunstenaar Cocteau en geeft daarbij een mooi tijdsbeeld van Parijs als middelpunt van de wereld.

  lees meer
 • MACBETH slaat je recht in je gezicht

  Als opera's in een andere dan hun traditionele setting worden geplaatst, toets je de belofte van het experiment al vanaf het eerste begin. Wat doet de nieuwe context met de bestaande tekst? Geeft het nieuwe betekenissen en inzichten?

  lees meer
 • Soselo in Siberia

  Vanaf het moment dat Daniel Cross in het licht treedt om een inleiding over de voorstelling te geven, ben ik al overtuigd dat het mooi wordt. De synopsis die hij met ons deelt, is bijzonder en geeft een aantal handvatten, maar of je dit daadwerkelijk terugvindt in de voorstelling is een andere vraag. We willen het in ieder geval graag als leidraad aannemen.

  lees meer
 • Arthur te zijn

  Wie is Arthur behalve de legendarische koning en leider die al eeuwenlang een belangrijk karakter speelt in zoveel verhalen?
  Wat is zijn verhouding tot de ridders, het volk, Lancelot en Guinevere? En dan de heilige graal?

  lees meer
 • MACBETH - heel actueel

  Afgelopen zaterdag kon je in de multimediale voorstelling Soselo in Seberia al zien hoe een verliefde man kan veranderen in een dictator. (Nog te zien op donderdag 22 en vrijdag 23 mei). In macbeth op muziek van Verdi zie je hoe een vrouw een man kan verleiden en opzwepen tot de vreselijkste dingen.

  lees meer
 • WTF...?....briljante Macbeth legt de universele zucht naar macht bloot....

  De-constructing Macbeth en transformeren tot een enerzijds tijdloze aanklacht tegen de corrumperende werking van de macht an sich. Anderzijds een actualiserende zeggingskracht in een contemporain jasje gestoken dat een maatkostuum a la good old Hugo Boss blijkt te zijn, voor het continent dat, dan weer hier en dan weer daar, in brand staat: Afrika! Echt heavy shit daar. En wie zien we voor de zoveelste keer in de geschiedenis opduiken?

  lees meer
 • Rooftop concert – VieVox Airlines  Even is Rotterdam Airport verplaatst naar hartje centrum, en wel op het dak van de Bijenkorf. Na een warm welkom door de piloten van de Bijenkorf en Operadagen Rotterdam is het wachten onder de ochtendzon op onze stewards: de leden van VieVox Airlines. Onder hun muzikale begeleiding zullen wij als publiek tussen de Rotterdamse wolkenkrabbers vandaan vliegen op een retourvlucht Rotterdam-Wenen en vanaf dan is er niets meer behalve de zangers en het publiek.

  lees meer
 • Zuid-Afrikaanse sopraan Kelebogile Pearl Besong: meer dan een amuse…

  Het openingsweekend van de negende editie van het vernieuwende festival "Operadagen Rotterdam" zit erop. Een onverwacht juweeltje werd de Rotterdammers in de schoot geworpen, een gratis concert in een van Rotterdams' mooiste locaties. 'Summertime' had de terrasjes al gevuld. Op zoek naar de 'black pearl' die me was toegezegd....

  lees meer