Blogs

 • Genie introduceert "unendliche Melodie"

  Een van de meest briljante en hoogstaande artistieke prestaties ontsproten uit de menselijke geest staat op zijn conto. Opera zou nooit meer hetzelfde zijn. Hij maakte van muziektheater een vehikel van expressie van de meest complexe emotionele en psychologiserende issues. Maar op de eerste plaats geldt zijn belang in de zeggingskracht gelegen in zijn compositorisch vernieuwend en grensverleggende, bij tijd en wijlen hypnotiserende klankpatronen en structuren, gegoten in leitmotieven die orgastisch organisch het publiek weet te boeien, verleiden en in een spaarzaam gedoseerd momentum diep weet te ontroeren. Richard Wagner (Leipzig, 1813- Venetie, 1883) is een genie, die de loop van de muziekgeschiedenis wezenlijk heeft veranderd.

  lees meer
 • Songs of War

  Trancredi en Clorinda treffen elkaar op het slagveld bij Jeruzalem tijdens de eerste kruistocht (1096–1099). Ze zijn tot de tanden toe bewapend en zien elkaar alleen maar als vijand. In anonimiteit vechten ze elkaar dood. Zonder dat Trancredi het weet, vermoordt hij zo zijn geliefde Clorinda. Pas aan het einde van de strijd ontdekt deze vreselijke waarheid. Hij heeft diegene omgebracht waar hij het meeste van hield.

  lees meer
 • Fotoblog No Exit

  De festivalopener No Exit zaterdag in de Laurenskerk in beeld. Fotograaf Bas Czerwinski.

  lees meer
 • Song of songs - In Vitro en Archaica ensemble

  Voordat de voorstelling begint krijgen we een korte uitleg van de regisseur. In een aller vriendelijks Vlaams legt hij uit wat wij gaan zien. Althans, we krijgen een kijkrichting mee. 'Het is een voorstelling die je niet moet proberen te begrijpen' zegt hij. Dat maakt nieuwsgierig.

  lees meer
 • In Transit

  Het is min of meer vaste prik tijdens de Operadagen, een wandeling langs bijzondere locaties in Rotterdam. Eerdere jaren voeren we naar Heijplaat of wandelden we naar Katendrecht. Dit keer is Rotterdam Noord aan de beurt.

  lees meer
 • No exit - Vox Nostra

  De middeleeuwse kerkmuziek die Vox Nostra zingt in de Rotterdamse Laurenskerk is daar op zijn plaats. Deze muziek is over de grenzen van tijd heen gereisd.

  lees meer