Blogs

 • New Forest, de komst van Xia –Wunderbaum

  Op het dak van het oude Hofpleinstation staat een ronde tribune waar het publiek plaats kan nemen. In de Mini Mall krijgen we dekens. 'Het kan koud worden,' verzekert een aardige mevrouw die de dekens aan iedereen uitdeelt. Later, in de voostelling blijkt dat ze zelf geen deken heeft meegenomen. Gelukkig krijgt ze er één van een andere bezoeker. Is dit een voorbeeld van de nieuwe samenleving?

  lees meer
 • Operadagen tijdens European Opera Days

  Het regent heel de ochtend maar om 12 uur klaart het op en om half twee breekt zelfs de zon door. We fietsen naar Kralingen voor de pre-opening van de Operadagen Rotterdam. In arboretum Trompenburg, één van de mooiste tuinen van Rotterdam, is een optreden van een sopraan. 

  lees meer
 • ‘Opera kan veel breder gedefinieerd worden’ - Kick-off Operadagen Rotterdam 2013

  'De vrouw is heel belangrijk geweest voor de revolutie,' hoor ik Guy Coolen nog zeggen bij de kick-off. Eén van de vele uitspraken die een lach toverden op de vele vrouwelijke gezichten in het aanwezige publiek. Afgezien van het feit dat dit waar is, zie je dit ook terug in de evolutie van de geletterde kunsten. Vele toneel-, libretto- en boekenschrijvers putten vaak hun inspiratie uit een vrouw, of de aanwezigheid en invloed van vrouwen.

  lees meer
 • Eerste drie voorstellingen Operadagen Rotterdam 2013 bekend

  De eerste drie producties van het programma van Operadagen Rotterdam 2013 zijn bekend: Katia Kabanova door Theâtre des Bouffes du Nord, Songs of War door B'Rock en Moby Dick van de Veenfabriek. Kaartverkoop voor deze producties is vandaag gestart. Het festival vindt plaats van zaterdag 25 mei t/m zondag 2 juni en draagt het thema (R)evolutie: Vrijheid.

  lees meer
 • Recensie: Bear V Shark

  Blogger Gino van Weenen bezocht de voorstelling 'Bear V Shark' in het Ro Theater. Lees hier zijn recensie.

  "De media en het alledaagse leven van de Amerikaan trekt aan mij voorbij zonder dat ik er vat op krijg. De vrouw en de zoon zijn beide ook al gevangen door de nimmer onderbroken stroom van televisiegeweld. Wij raken met ons drieën de grip kwijt."

  lees meer
 • Recensie: Het Spookhuis der Geschiedenis

  Blogger Minnekus de Groot bezocht de wereldpremière van Het Spookhuis der Geschiedenis en verwonderde zich over 'de voorstelling die niet af is'.

  "De tableaus zijn indrukwekkend. De vallende man van de Twin Towers, de stervende Zwaan en de Europese leiders in luier die hun hand ophouden. De muziek verbindt de losse delen." 

  lees meer
 • Recensie: Lilith

  Blogger Margriet Vonk genoot deze week van de voorstelling Lilith. Lees hier haar recensie.

  "Lilith kruipt letterlijk in/op het doek en doet daar de meest fantastische dingen. Heel knap en voor mij heel vernieuwend." 

  lees meer