Blogs

 • Recensie: Macbeth

  Blogger Renato Proper bezocht de enige voorstelling van Macbeth tijdens de Operadagen. Lees hier zijn sfeerverslag.

  "Ik heb wel vaker een Shakespeare gezien, maar geen waarbij het acteerspel bijna letterlijk slechts in de stem lag. Een bijzondere ervaring die je moet meemaken." 

  lees meer
 • Op avontuur naar antwoorden

  Blogger Renato Proper neemt je in zijn gedachtengangen alvast mee door het Weekend van het Avontuur. Geniet van de genoemde voorstellingen tijdens het laatste weekend van Operadagen Rotterdam.

   
  "Historische feiten maken immers de droom van 'vroeger was alles beter' werkelijkheid. Maar ben ik dan niet even 'blind' voor het nu, of juist voor het verleden?"

  lees meer
 • Recensie Traagheid: vol erotische spanning!

  Blogger Tom Peters bezocht de voorstelling Traagheid in de Kunsthal en sprak dramaturg Krystian Lada. Lees hier zijn sfeerverslag.

  "In de Kunsthal is een prachtig podium op de trappen gebouwd: halverwege de muzikanten, daaromheen van vooraan tot bovenin de zangeressen in een decor met links kisten met allerlei voorwerpen en rechts schoolborden met krijtjes en boeken."

  lees meer
 • Recensie: Les Enfants Terribles

  Blogger Onno de Zwart bezocht Les Enfants Terribles in het nieuwe Luxor Theater. Lees hier zijn recensie.

  "Het verhaal van de getormenteerde liefde van broer en zus voor elkaar en het noodlot van elkaar en anderen daarin pijn doen wordt - ondanks het absurde karakter ervan - overtuigend gebracht."

  lees meer
 • Preview 'undergroundopera' Macbeth

  Blogger Renato Proper kijkt uit naar 'undergroundopera' Macbeth. Hij heeft hoge verwachtingen!

  "Afgaande op de trailer, waarin een soep etende oude dame verandert in een bloed slurpende heks, zou zelfs Shakespeare zijn stuk niet meer herkennen. Maar dat het stuk in goede, muzikale handen is, hebben vele Vlaamse muzikanten al bewezen."

  lees meer
 • Croissantje Opera

  Blogger Renato Proper heeft zin in de Franse voorstellingen tijdens Operadagen Rotterdam. In deze blog zet hij de voorstellingen op een rijtje.

  "Les Enfants Terribles resulteert in de opera waarvan de tekst in ieder geval geïnspireerd is op de film. En misschien was dat wel de droom van Cocteau: dat zijn werk ooit iemand zou inspireren om dat verhaal van een broer en zus in hun eigen wereld opnieuw te vertellen."

  lees meer
 • Recensie: The Summer Cloud's Awakening

  Blogger Minnekus de Groot bezocht avondvoorstelling The Summer Cloud's Awakening in de Laurenskerk. Lees in deze blog zijn sfeerverslag.

  "Het eindbeeld is fantastisch. Het koor gaat af en de schoenen blijven achter. Dit is visueel knap voorbereid, drie zangers hebben het hele concert zwart wit sloffen aan. De zwerver heeft opvallend hippe gympen aan." 

  lees meer
 • Recensie SÁGA: buitenaards mooi

  Blogger (en Operadagen Rotterdam marketing manager) Ruth Giebels bezocht SÁGA. Lees haar sfeerverslag van de avond.

  "SÁGA komt uit het brein van zanger Gregory Frateur, wat een fenomenale stem en wat een charisma. Welk leuk detail, deze man is totaal autodidact, opgeleid tot schrijnwerker en kapper ging hij als 17 jarige naar nachtclubs en karaoke bars om te kunnen zingen."

  lees meer
 • Recensie baby-opera Korall Koral (0+)

  Blogger Mirjam van Rijn bezocht met haar baby tijdens de Kids Uitmail Operadag de baby-opera Korall Koral. Lees haar sfeerverslag.

  "Mensen kijken je soms vragend aan als je aangeeft dat je naar een babyconcert of een baby-opera gaat: daar heeft die kleine spruit toch helemaal niets aan? Is dat geen bezigheidstherapie voor de overactieve, stadse ouder?"

  lees meer
 • Opera thuisconcert in De Rotterdamse Salon

  Blogger Kim van Zweeden bezocht het oudste koopmanspand van Rotterdam voor een intiem huiskamerconcert in stijl. Lees in deze blog haar sfeerverslag.

  "De barvrouw en accordeoniste waarschuwt ons voor haar werkneemster, Atalanta. En inderdaad, de zangeres flirt wat af. Ze is misschien wel net zo wulps als, zo niet wulpser dan de vrouw op het schilderij achter haar."

  lees meer