Blogs

 • Recensie Jungle Boek

  Blogger Margriet Vonk bezocht samen met haar dochter de voorstelling Jungle Boek. Lees in haar blog een sfeerverslag van de avond.

  "Ja, we hebben ook weer wat geleerd op deze avond: ieder heeft z'n eigen angst en respecteer de wetten van de jungle en......laat vooral je mooie spullen thuis want voor je het weet gaat een o zo leuk aapje er mee aan de haal!"

  lees meer
 • Recensie Figaro Desire Machine

  Blogger Margriet Vonk bezocht 'Figaro Desire Machine' in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling oversteeg haar verwachtingen, lees hierover meer in haar blog.

  "De vloer op de vierde ligt bezaaid met discoballen, flesjes cola, zakken chips, pakjes fris en ander junkfood. Wat gaat hier gebeuren? Geen idee, maar we besluiten moedig 'just at the frontline' dit spectakel te ondergaan."

  lees meer
 • Mevlâna composer tells about the performance

  American composer Michael Ellison probes the life of 13th century poet and thinker Jelaladin Rumi (Mevlâna) and his transformation from ordinary cleric to inspired mystic.

  "Working together is like sculpting the contour and dimensions of this voice. This part is one of several elements that will make this performance really unique, because without Shams and the challenges he throws at Mevlana there would be no mystic awakening of Mevlâna."

  lees meer
 • Recensie try-out Distant Voices

  Blogger Renato Proper bezocht op 24 mei de try-out van Distant Voices. Lees in deze blog zijn sfeerverslag.

  "Vooral de details zoals de locatie van de voorstelling en de variërende zithoogte voor het publiek, verschillende decors zijn ontzettend goed uitgevoerd. Dit moet de natte droom zijn geweest van de makers: briljante stemmen, techniek en locaties om groots (soms juist klein) uit te pakken."

  lees meer
 • De dromen van Zo Zingt Rotterdam

  De deelnemende koren van Zo Zingt Rotterdam delen graag hun dromen! Geniet van hun samenzang op zaterdagavond 26 mei in de Rotterdamse Schouwburg.

  De koren zijn afkomstig uit Rotterdam Centrum, Charlois, Delfshaven, 
Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, 
Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, Noord, 
Prins Alexander en Rozenburg.

  lees meer
 • Spiegeltje, spiegeltje...

  Ruimtelijk vormgever Frans van der Horst vertelt over zijn speelse confrontatie-installaties over schoonheid en zelfbeeld. Te zien op het Schouwburgplein en andere buiten locaties gedurende het festival!

  "Het festivalthema waarbij het speelse en het donkere van de dromenwereld aan bod komt heeft me geïnspireerd tot het maken van deze installatie."

  lees meer
 • Opera: elitaire hobby?

  Columniste en tv-presentatrice Chazia Mourali houdt van opera en vertelt daar graag over aan Operadagen festivalbezoekers!

  "Ondanks de verpletterende macht van de commerciele massacultuur zingen amateurs in Britain's Got Talent vandaag nog steeds opera. Dankzij Nessun Dorma uit Turandot werden een telecommedewerker en een ober wereldsterren. Het publiek huilde."

  lees meer
 • Is opera heilig?

  Blogger Elly Scheele vertelt over het repetitieproces van Wunderbaum voor de voorstelling 'Het Spookhuis der Geschiedenis'.

  "Esther ligt in driedelig pak onder een glasplaat. De rookmachine blaast er rook onder. Maartje staat in hetzelfde pak bovenop een flightcase. Ze zal uiteindelijk ondersteboven hangen, met één been gestrekt en één gebogen. [...] De rest kijkt naar de scène, oftewel 'de Statie van 9/11'."

  lees meer
 • De zingende familie

  Zanger en regisseur Anthony Heidweiller vertelt in zijn blog meer over Zo Zingt Rotterdam!, het korenproject dat hij organiseert voor Operadagen Rotterdam

  "Speciaal voor Zo Zingt Rotterdam! bezoeken we vanaf de winter vele koren uit Rotterdam en omstreken en vragen om hun 'droom': wat zouden jullie willen veranderen in jullie stad of wijk? En zouden jullie dat, jullie gezongen antwoord op die vraag, willen laten horen?"

  lees meer
 • Ontstaan van het campagnebeeld

  Joana Mühlenbrock, creative director van Fabrique Delft, vertelt over het ontstaan van het campagnebeeld

  "Hoe ontstond het campagnebeeld nou eigenlijk? Fotografe Corriette Schoenarts en wij van Fabrique wilden een beeld scheppen dat aandacht trekt en verleidt. En dat – als je dichterbij komt – vragen oproept en toelaat dat iedereen er zijn eigen verhaal van maakt. "

  lees meer