Blogs

 • Daral Shaga

  hek

  Tu passeras, papa

  Wanhopig om een hek te zien waar je toch niet over heen kan.

  lees meer
 • Daral Shaga

  Het was een heel mooi stuk. En toch vond ik het stom. Misschien komt het door het Frans, ik hou helemaal niet van Frans.
  Het komt denk ook doordat het verhaal de hele voorstelling hetzelfde gevoel opriep. Een gevoel waar ik het liefst voor wegren.

  lees meer
 • De Koningin Zonder Land - Transparant

  Hoog boven de aarde heeft de prinses haar kamer. Ver van het aardse gewoel. Een kamer op hoge palen. Vanuit die hoge toren bekijkt ze de wereld om haar heen. Haar ouders, door een natuurramp beroofd van hun koninkrijk kwijnen weg ergens in een afgelegen dorp aan de rand van een bos. De voorspellende gave van de prinses brengt haar eerst geluk. Maar later besluit ze te liegen en verliest ze de aandacht van het volk. Haar ouders zijn inmiddels van verdriet overleden. Gelukkig vindt de prinses aan het einde van het verhaal nog wel haar gedroomde liefde. Met de keuze voor de liefde verliest ze haar voorspellende gave. Een mooie ruil lijkt me als je de ware liefde hebt gevonden.

  lees meer
 • Huiskamerconcert

  Om half zeven gaat de deurbel. De jonge Amsterdamse sopraan Channa Malkin en de boomlange Deense gitarist Christian Fergo komen nog snel even repeteren voordat mijn gasten arriveren. Vanavond is Aperitivo e Opera: een uitgebreide Italiaanse borrel en een klassiek huiskamerconcert door de Nieuwe Stemmen van Operadagen Rotterdam.

  lees meer
 • Paradijskerkconcert - Claron McFadden

  De kerk aan de Binnenweg stroomde vol. Voller dan vol, want er was grote belangstelling voor het concert van Claron McFadden. Volgens het programmaboekje van de Operadagen is zij een veel geprezen sopraan die, als ambassadeur van het festival, een bijzonder liedprogramma heeft samen gesteld.

  lees meer
 • In Bed with Mozart - Theater Rotterdam

  Een muziekhappening van Theater Rotterdam. Onder de aanvoering van Wunderbaum is samen met de spelers van Urland van het Productiehuis Rotterdam en Silvia Poorta van het Ro Theater een presentatie in elkaar gezet rond de muziek van Mozart. Deze werd gespeeld door B´rock en barokorkest uit België. Het thema van de happening: was vreemd gaan.

  lees meer