Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

CLUB GEWALT presenteert: Een requiem voor een requiem

Sinds 2016 werken we intensief samen met de jonge Rotterdamse muziektheaterhonden van CLUB GEWALT. Je zag ze eerder tijdens Operadagen Rotterdam met onder meer WH0DUN!TS en YURI, tijdens A Different Night at the Opera en en als presentatoren van GALA!. Van 25 oktober t/m 11 november presenteert CLUB GEWALT Een requiem voor een requiem in Time Window.

Tickets

CLUB GEWALT presenteert: een requiem; een eredienst; een mis, voor een requiem: A Millenial Requiem for a Double Helix – een voorstelling die nooit het licht heeft kunnen zien.

De commissie die de aanvraag beoordeelde had geen vertrouwen in het plan. Er kwam geen geld. Geen geld, geen werk. Geen nieuw werk, geen Millenial Requiem. Nu rest CLUB GEWALT niets anders dan afscheid nemen van wat al een groots afscheid had moeten worden. Tissues worden gevuld met tranen. Gebeden worden gepreveld. Grote werken worden gezongen: De Victoria, Mozart, Fauré, Vahidi, Bruch.

De makers van CLUB GEWALT steken de hand in eigen boezem en vechten als ware kunstenaars voor hun bestaansrecht. Dat doen ze met liefde want ze begrijpen dat zij, ‘linkse hobbyisten’, bevraagd en getoetst moeten worden. Heeft CLUB GEWALT bestaansrecht?

De hobby-CLUB GEWALT kwam 10 weken, elke woensdagavond tussen 19:30 en 22:00 bij elkaar. Er werden koorstukken gerepeteerd, gepraat en gezocht naar het nut van kunst, en de eigen kunst in het bijzonder. Daal af in de kelder van hobby-CLUB GEWALT om hopelijk gelouterd weer boven te komen.

Performance & concept: Annelinde Bruijs, Robbert Klein, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi en Saana Elon Vrij // dramaturg: Anne van de Wetering // zakelijk leiding: Rick Mouwen // campagne: Maartje en Merel // met dank aan: Loulou Hameleers, Suzanne Kipping, Marcel Sijm, Joris van Oosterhout en Marijn de Jong // Ondersteund door: Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Praktische informatie

Data: van donderdag 25 oktober t/m zondag 11 november, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Locatie: Time Window in het ZOHO kwartier.
Start: 21.00 uur. Deuren open vanaf 20.30 uur.
Tickets: € 9,- (online) en € 11,- euro aan de deur. Op zondagen is de toegangsprijs € 1,-.

Iedere vrijdag is na afloop een A.F.T.E.R.P.A.R.T.Y.

Terug naar overzicht