Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Deel jouw verhaal over het Dijkzigt Ziekenhuis

Een Rotterdams icoon verdwijnt. De komende jaren gaat het voormalige Dijkzigt Ziekenhuis, dat in de levens van vele Rotterdammers een zeer bepalende plek is geweest, definitief tegen de vlakte.

Muzikaal parcours

Voordat het zover is presenteert Operadagen Rotterdam van 22 tot en met 26 mei in het oude ziekenhuis een bijzonder muzikaal parcours door de gangen, langs een dagbehandeling, een kleine operatiekamer en de personeelskantines.

Centraal staan (naast sfeervolle livemuziek) audio-opnamen met mooie en aangrijpende verhalen over geboorte, herstel en afscheid van Rotterdammers die er verbleven en werkten.

Oproep

Operadagen Rotterdam is op zoek naar mensen die hun persoonlijke verhalen over Dijkzigt willen delen. Verhalen over een buitengewone bevalling. Verhalen over dierbare familieleden of patiënten die er verbleven. Verhalen over een onwaarschijnlijke genezing. Saillante verhalen over de werkvloer, achter de schermen. Of verhalen over een onvergetelijk afscheid. Alle verhalen zijn welkom!

Wil jij jouw onvergetelijke verhaal over dit gebouw delen met de stad? Mail ons dan voor uiterlijk vrijdag 15 februari een korte omschrijving van je verhaal. Uit alle inzendingen maken we een selectie, waarna interviews en audio-opnamen volgen. Alle inzenders van de geselecteerde verhalen ontvangen hierover een persoonlijk bericht.

  • Mailen kan t/m vrijdag 15 februari;
  • Mail naar info@operadagenrotterdam.nl o.v.v. Dijkzigt;
  • Met daarbij korte omschrijving (1 of 2 alinea’s) van je verhaal.

Let op: de kaartverkoop van Vaarwel Dijkzigt start op woensdag 13 maart tijdens de kick-off in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.

Terug naar overzicht