Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Deelnemers gezocht voor groots stadsfeest Orfeo & Majnun

Op zaterdag 18 mei brengen vele Rotterdammers uit alle wijken hun verhaal over liefde, verlies en verlangen tot leven in hét stadsfeest van Operadagen Rotterdam 2019: Orfeo & Majnun. Twee liefdesverhalen, de Griekse tragedie over de geliefden Orpeus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun, komen samen tijdens een muziektheaterspektakel op en rondom het Schouwburgplein, geheel vertolkt voor en door stadsgenoten.

Doe mee!

Iedereen kan meedoen aan de muziektheaterroute Orfeo & Majnun: jongeren, ouderen, amateurs en professionals op het gebied van zang, dans, acteren, spoken word, poëzie, of een andere (kunst)uiting naar keuze. Er is nog plaats voor enkele groepen die ieder een eigen bijdrage leveren aan een gezamenlijke verbeelding van de twee oeroude liefdesverhalen en de universele thema’s liefde, verlies en verlangen. Wil jij dit niet missen en jouw kunsten ook aan de stad laten zien? Stuur dan voor 25 februari een mail naar reinier@cultuurman.nl met je volledige naam, telefoonnummer en welke bijdrage je aan Orfeo & Majnun wilt leveren. We nemen dan zo spoedig contact met je op.

Deelnemers

Tientallen verenigingen en communities doen mee aan Orfeo & Majnun. Van Turkse volksdansers tot Bollywood performers, van jonge operazangers tot beatboxers, van Flamenco dansers tot Chinese muzikanten en van verhalenvertellers en spoken word artiesten tot brassbands en toneelverenigingen. Een bonte mix van culturen, achtergronden en leeftijden vertolken samen een ode aan de liefde en aan de stad Rotterdam. Samen staan zij garant voor een gezamenlijk Rotterdams feestje voor al haar bewoners en bezoekers.

Muziektheaterroute

Orfeo & Majnun is opgebouwd uit tal van optredens rondom het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein en voert langs bekende en onontdekte plekken in de stad. Alle disciplines, waaronder dans, zang, spoken word, toneel en poëzie komen aan bod. Ook het samen bouwen van grote, witte dieren en het leren hoe deze ritmisch te bewegen op muziek, staat op het programma. De dieren spelen een centrale rol in de verhalen van Orfeo & Majnun en zijn zo samen met alle deelnemers een ware blikvanger.

Internationale samenwerking

Orfeo & Majnun vmaakt onderdeel uit van een unieke samenwerking van in totaal zeven Europese steden: Brussel, Aix en Provence, Krakau, Valletta, Santa Maria da Feira, Wenen en Rotterdam. In al deze steden worden de beide verhalen geheel op eigen wijze vertolkt door de bewoners stad, gebaseerd op de lokale verhalen en culturele achtergronden.

Laat je je graag inspireren door twee universele liefdesverhalen uit Oost en West, en wil je een bijdrage leveren aan hét stadsfeest van Operadagen Rotterdam 2019? E-mail je idee dan voor 25 februari naar reinier@cultuurman.nl.

Terug naar overzicht