Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Extra voorstellingen Vaarwel Dijkzigt in de verkoop

Vanwege grote belangstelling voor Vaarwel Dijkzigt, een muzikaal parcours door het voormalige Dijkzigt ziekenhuis, gaan vandaag vijftien extra voorstellingen in de verkoop. De eerste voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht, wees er dus snel bij!

TICKETS

Extra voorstellingen

Vaarwel Dijkzigt vindt plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 mei tijdens Operadagen Rotterdam. De extra voorstellingen vinden op deze dagen plaats op drie tijdstippen per dag: 15.00, 19.30 en 20.00 uur. Tickets bedragen € 20,- per persoon.

Let op: kaartjes zijn alleen online te koop. Om kaartjes te kunnen kopen, moet je eerst een account aanmaken. Heb je al een account? Je kunt dan direct inloggen. Klik op de voorstellingspagina op ‘koop kaarten’ bij een beschikbare datum en tijd, en volg de stappen die erop volgen.

Vaarwel Dijkzigt

Het voormalige Dijkzigt ziekenhuis gaat binnenkort tegen de vlakte. Voordat het zover is presenteert Operadagen Rotterdam in samenwerking met Erasmus MC een muzikale route door de gangen, langs de operatiekamers, de keukens en personeelskantines. In deze route worden persoonlijke verhalen verwerkt van mensen die er verbleven en werkten gecombineerd met sfeervolle aria’s en liederen.

Een greep uit de verhalen

De verhalen gaan over de geboorte van een kerstkind, over afscheid nemen van een dierbare, over de nachtelijke rondes van de verpleging die met een zaklamp door de ziekenhuisgangen lopen, over oliebollen bakken op oudejaarsdag in de keuken van het ziekenhuis, over een sneeuwballengevecht in de gang, over stiekem zonnen op het dak van het zusterhuis, over bijzondere patiënten die levenslessen meegeven aan de verpleging, over een feestje in de operatiekamer, over de arts die ervoor zorgde dat een patiënt via de radio contact kon hebben met haar man in het vliegtuig voordat ze een longtransplantatie zou ondergaan, over de vriendschappen die ontstaan op de ziekenzaal, over de liefde van je leven ontmoeten in het ziekenhuis, over liedjes zingen voor een meisje van zes dat in coma ligt en bijkomt op het laatste woord van ‘papegaaitje leef je nog’, over een vader die stunts uithaalt om de verpleging aan het schrikken te maken…

Terug naar overzicht