Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Familieprogramma: opera voor jong en oud

Operadagen Rotterdam is voor jong en oud dé kans om spannende, onalledaagse, avontuurlijke en verrassende opera- en muziektheatervoorstellingen te zien. Of je nu wilt verdwalen in de opera-playground BEAST, graag de eerste en enige opera van Beethoven ontdekt, of mee wilt zingen met een kinderkoor in de Bijenkorf. Ontdek hieronder ons afwisselende familieprogramma, mede samengesteld met onze festivalpartner Maaspodium.

BEAST | 18-26 mei | Merwe-Havens

BEAST is een magische opera-playground in een fruitloods op de Merwe-Vierhavens die opera combineert met theater, dans en zang. Vergaap je aan een groeps-dans door vijftig Rotterdamse kinderen, duizelingwekkende capoeira én acrobatiek. BEAST neemt je mee op een reis langs Wagneraria’s en… Een beest!

Fidelio | 27 mei | Maaspodium

Het gerenommeerde Vlaamse jeugdmuziektheatergezelschap WALPURGIS presenteert in Maaspodium Fidelio: een spannende bevrijdingsopera met een vleugje humor en een flinke dosis dapperheid. Dompel jezelf onder in de wondere wereld van de opera en de levendige muziek van Ludwig van Beethoven.

Patafrica | 27 mei | Maaspodium

In Patafrica verkennen zeven Europese en Afriaanse muzikanten de wondere wereld van ‘patafonische’ instrumenten. Ze dragen de meest wonderlijke namen, zoals scoutofoon en kolenkitgitaar. Voor en na de voorstellingen kunnen kinderen zelf muziek maken in de muziek-speeltuin vol houten instrumenten.

Ook leuk en gratis toegankelijk...

Zingen voor Kids | 19 mei | De Bijenkorf
Het projectkoor Zingen voor Kids bestaat uit kinderen die allemaal zangles volgen bij zangdocente Jacqueline Janssen. Het koor zingt tijdens Operadagen Rotterdam liedjes over dieren of die komen uit een film of musical met dieren. Op zaterdag 19 mei zingen de kinderen om 15.00 uur in de lunchroom van de Bijenkorf.

Terug naar overzicht