Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

FIRST STEPS – een cultureel parcours door het hart van Rotterdam

circus – dans – opera – poëzie – muziek – rap – spoken word op één dag

We’re back! Op zaterdag 19 september wordt in deze stad volledig coronaproof de culturele heropening gevierd. Met niet één maar met tientallen voorstellingen, met niet één podium maar met vele podia op verschillende hoogtes verspreid door de binnenstad. In First Steps, een doorlopend en gratis toegankelijk cultureel parcours, zijn vrijwel alle kunstdisciplines opgenomen. Van circus tot dans, van storytelling tot poëzie, van pop tot spoken word, van rap tot opera. Op één dag proeft het publiek van alle festivals die het in het voorjaar en in de zomer heeft moeten missen.

First Steps is een gezamenlijke en daarmee unieke productie van Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaique, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Pride Rotterdam, Gergiev Festival en Rotterdamse Dakendagen. Door de uitbraak van COVID-19 hadden zeven van de tien festivals geen doorgang. Achter de schermen zaten de organisatoren echter niet stil. Ze hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat Rotterdam ondanks alle tegenslagen nog altijd een festivalstad is. First Steps is een eerste stap naar een nieuwe ontwikkeling waarin grenzen vervagen en blikken verruimen door het delen van elkaars kennis en kunde.

,,We vieren op 19 september bovenal de FIRST STEPS van een sterke stad die ontwaakt uit een stille zomer,” stellen de tien organisatoren. In de stad is meer dan ooit behoefte aan ontmoeting en met First Steps haken deze tien festivals met medewerking van Museum Rotterdam, de Doelen, Stadspodium Rotterdam en de Laurenskerk daar met een uiterst gevarieerd programma op verantwoorde wijze op in.

First Steps is een cultureel parcours dat loopt van het Stationsplein tot aan de Binnenrotte. Onderweg, op daken, pleinen en andere verrassende locaties, pikt het publiek van elke kunstdiscipline een graantje mee. First Steps start om 12 uur maar het publiek bepaalt zelf hoe laat het waar op de route instapt. Door het programma -dat duurt tot 18.30 uur- zo verspreid aan te bieden kunnen alle coronamaatregelen in acht worden genomen. Voor het klankconcert in de Laurenskerk, de voorstelling Square Two van Tall Tales op het dak van de Bijenkorf, de performances van De Dakendichters en de kunstwandeling vanaf het Stadspodium geldt dat er vooraf gereserveerd dient te worden. Voetstappen als vloerstickers wijzen het publiek de weg. First Steps volgt op 750 Dam op de Rotte dat een dag eerder plaatsheeft.

Meer informatie over First Steps is terug te vinden op www.firststepsrotterdam.nl.

Terug naar overzicht