Florien Hilgenkamp

Florien Hilgenkamp

De sopraan Florien Hilgenkamp behaalde haar Master diploma aan het Codarts Rotterdams Conservatorium bij Roberta Alexander en Carolyn Watkinson. Op het moment wordt ze gecoached door Laurence Dale.
Ze gaf haar solo debut in 2011 in De Doelen, concertgebouw van Rotterdam en later in New York, waar ze een recital gaf in het Carnegie Hall. Op het opera toneel was Florien te horen in de rol van o.a. Zerbinetta (Ariadne auf Naxos), Philidel (King Arthur), Vi (Blue Monday), Mustardseed (A midsummer night's dream) en Eine Grisette (Die Lustige Witwe). Florien werkte met verschillende gerenommeerde dirigenten als bijvoorbeeld Philip Pickett, Roy Goodman, Hans Leenders en Henk Guittart en regisseurs als Peter Watson, Robert Herzl and David Prins.
Met het duo Rabbits at top speed staat ze regelmatig op de planken met de voorstelling Ik zal het liefde noemen, geregisseerd door Marc Krone. Ze nam de sopraan solo tot haar rekening van o.a. de passies van Bach, Stabat Mater (Pergolesi), Messiah (Händel), Requiem (Fauré), Petite Messe Solennelle (Rossini), Ein deutsches requiem (Brahms) en Oratorio de Noël (Saint-Saëns).

Arjen Verhage (luitbegeleiding)


De Nederlandse luitist Arjen Verhage studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Halverwege zijn gitaarstudie bij Lydia Kennedy besloot hij zich te toe te leggen op de oude muziek. Vanaf dat moment vervolgde hij zijn studie als luitist bij Fred Jacobs. Tijdens zijn vervolgstudie specialiseerde hij zich in de Franse barokluit. In 2011 studeerde Arjen in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma aan de Schola Cantorum Arjen is een veelgevraagd continuo en ensemblespeler.

Hij speelde onder dirigenten als Peter Dijkstra, Andrea Marcon, Manoj Kamps, Gijs Leenaars en voor ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Camerata Trajectina en Severijn. In 2012 richtte hij "The Continuo Company" op; een ensemble dat zich specialiseert in het begeleiden van solisten, ensembles en orkesten. Het begeleiden van zangers is een van Arjens specialiteiten, zowel in het luitlied als continuobegeleiding op de theorbe. Hij begeleide tal van zangers waaronder Claron McFadden en Nico van der Meel. Met Leonore van Sloten vormt hij het Huygens Duo; een duo dat zich heeft toegelegd in de Nederlandse liedkunst van de zeventiende eeuw.

Programma

From ground to air

Dit programma bevat aria's uit de late Italiaanse renaissance met zowel een werelds als een religieus karakter, waarbij de theorbe speler een telkens herhalende grondstem laat horen. De aria's worden ingeleid door voorgedragen brieven van moeders tot zonen en dochters en visa versa, waarin pijn en liefde hand in hand gaan.

Tarquinio Merula (1594/95 – 1665)
• Sentirete una canzonetta
• Hor ch'è tempo di dormire
• Folle è ben che si crede

Claudio Monteverdi (1567- 1643)
• Pianto della Madonna sopra il lamenti d'Arianna
• Ohimè, ch'io cado

Benedetto Ferrari (1631-1681)
• Torni al lido
• Queste pungenti spine