Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Gezocht: Rotterdammers die mee willen spelen in de grande finale van Ring of Resilience

Meespelen in de grande finale van de vierjarige stadsopera Ring of Resilience? Dat kan! Maandag 17 februari zijn er audities voor een ensemble van ‘echte’ Rotterdammers die tijdens de voorstelling is te zien. Meld je zo snel mogelijk aan via yoka@operadagenrotterdam.nl en wie weet schitter jij donderdag 21 en vrijdag 22 mei op het podium van Nieuwe Luxor Theater!

Ja, ik doe mee!

Gezocht: Rotterdammers van alle leeftijden (8-108 jaar), geuren, kleuren en vormen die houden van theater, bewegen, dansen en… metamorfoses.

Wie speelt er mee in het slotstuk van de stadsopera Ring of Resilience: Als bomen smelten?

Wat?
De spectaculaire opera speelt op 21 en 22 mei in Nieuwe Luxor Theater en is de openingsvoorstelling van Operadagen Rotterdam 2020. Naast een orkest, professionele zangers, dansers en acteurs, speelt ook een groot ensemble van ‘echte’ rotterdammers mee. Zij vormen het ‘exodus-volk’ dat weg probeert te vluchten voor ‘het water dat komt’. Als dat niet meer lijkt te lukken, zit er nog maar één ding op: ze proberen te veranderen in goden. Goden die het onheil kunnen afwenden, of klaar zijn voor de nieuwe wereld…

Hoe?
Het wordt een fysieke, beeldende voorstelling. Het ensemble maakt beelden, met beweging, kostuums en objecten. De beelden zijn geïnspireerd op (klassieke) kunstwerken en mythes die die verhalen vertellen over leven en overleven: de Ring des Nibelungen (Wagner), Vlot van Medusa, Ark van Noah en Action Comics.

Je gaat aan de slag met een regisseur en een choreograaf. Je werkt in een groep, maar het kan ook zijn dat er solo’s, duetten en trio’s ontstaan. Je hoeft nog geen ervaring te hebben in theater of dans. Wel is het belangrijk dat je het leuk vindt om van alles uit te proberen en samen te werken met een diverse groep. Eigen, bijzondere talenten kunnen een plek krijgen in de voorstelling.

Wanneer?
Bekijk de planning hieronder in het rooster. Het is belangrijk dat je of op maandag beschikbaar bent voor de repetities, en af en toe op een zaterdag.

Voorstellingen: donderdag 21 mei – 17:00 -23:00 uur en vrijdag 22 mei – 19:00 – 23:00 uur in het Nieuwe Luxor.

Waar?
Repetities vinden plaats in Rotterdam, locatie wordt nader bepaald.

Aanmelden:
Meld je aan door een mail te sturen naar: yoka@operadagenrotterdam.nl.  Vermeld hierbij je naam, leeftijd, woonplaats, waarom je wil mee doen, en voeg een foto toe van jezelf. Je hoort vervolgens uiterlijk 13 februari van ons of we je uitnodigen voor de auditie.

Ring of Resilience: Als bomen smelten is een voorstelling van Arlon Luijten en een co-productie van Little Wotan en Operadagen Rotterdam.

 Repetitieschema

Terug naar overzicht