Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Help mee met de ontwikkeling van onze co-producties!

Draag je graag een steentje bij aan de ontwikkeling van een voorstelling die je in 2019 of 2020 kunt zien tijdens ODR? Dat kon tot 1 maart 2018 door je stem uit te brengen op drie van onze co-producties die op de shortlist staan van de FEDORA – GENERALI Prize for Opera: een prestigieuze prijs voor innovatieve opera.

Stem!

Drie van onze co-producties maken kans op deze prijs: Harriet, Prisoner of the State en Wij, de verdronkenen. Ze staan op de shortlist van 16 projecten en maken kans op 150.000 euro voor verdere ontwikkeling. Publiek bepaalt mede wie de winnaar is.

FEDORA - GENERALI Prize for Opera

Deze prijs werd in 2015 in het leven geroepen door FEDORA, de internationale non-profitorganisatie ter ontwikkeling van jong opera- en ballettalent. Dat jaar vielen we meteen in de prijzen met het project Private View. Samenwerking van twee of meer partners uit verschillende landen is een belangrijk criterium voor de toekenning. Voor de genomineerde producties werken we samen met Muziektheater Transparant (Harriet), de Doelen (Prisoner of the State) en Walpurgis (Wij, de verdronkenen). Ze zijn in 2019 en 2020 tijdens Operadagen Rotterdam te zien.

Meer internationaal netwerk

Operadagen Rotterdam is onderdeel van een belangrijk internationaal opera- en muziektheaternetwerk. Wil je hier meer over weten? Op onze pagina voor professionals lees je er alles over.

Terug naar overzicht