Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

Kaartverkoop eerste tien voorstellingen van start

Van 17 tot en met 26 mei is de veertiende editie van Operadagen Rotterdam. Opnieuw zijn er meer dan 100 voorstellingen te zien: in de grote theaters, maar ook op locatie in alle hoeken en gaten van de stad. De kaartverkoop van de eerste tien voorstellingen is per direct van start!

PROGRAMMA & TICKETS

Voorstellingen

Met trots presenteren we onze eerste tien voorstellingen! Ze laten goed zien wat je tijdens Operadagen Rotterdam 2019 kunt verwachten: grensverleggend werk van de internationale top, klassiekers in een nieuw jasje en eigentijdse performances van de makers van nu. Ze vinden plaats in de zalen van onze partners Theater Rotterdam, de Doelen en Luxor Theater.

Il diluvio universale – de Doelen, grote zaal, ma 20 mei
Nederlandse première

Een recent opgegraven schat uit de Barok is Il diluvio universale (De zondvloed), van Michelangelo Falvetti. Leonardo García Alarcón en zijn Cappella Mediterranea blazen het weinig bekende, maar meeslepende oratorium nieuw leven in.

Die Walküre – de Doelen, grote zaal, zaterdag 25 mei
Eerste bedrijf van Wagners wereldberoemde operacyclus Ring des Nibelungen, één van de bekendste en langste werken uit de operageschiedenis, uitgevoerd door Antwerp Symphony Orchestra.

Einstein on the Beach – de Doelen, grote zaal, wo 22 mei
Nederlandse première
Beroemde opera van iconische minimal-componist Philip Glass uit 1976 opnieuw uitgevoerd door alt-popzangers Suzanne Vega, muziekensemble Ictus en Collegium Vocale Gent. Een trance-verwekkend, drie uur durend muziekspektakel.

8: METAMORPHOSIS – Nieuwe Luxor Theater, ma 20 mei en di 21 mei
Wereldpremière
Nieuwe Dansopera van Nicole Beutler, geïnspireerd door M.C. Escher, Ovidius en de muziek van Purcell. Totaaltheater dat de kracht van verandering viert waarin zang, dans en percussie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het Nationale Lied – Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, grote zaal, zo 26 mei
Nederlandse première
Samen met de Rotterdamse koren Koor op Zuid en Ropera scheert Wunderbaum in een spetterend singalong-spektakel langs vuige tophits en smaakvolle klassiekers. Smartlappen, volksliederen en nationale popsongs: alles komt aan bod.

Sylvia – Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, wo 22 mei
Nederlandse première
Pop-opera van de Franse regisseur Fabrice Murgia, geïnspireerd op de dagboeken van de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath (1932-1963). De muziek is van de Belgische pianiste en singer-songwriter An Pierlé, die wordt begeleid door haar eigen Quartet.

Botanical Wasteland – Theater Rotterdam, locatie Witte de With, di 21 & wo 22 mei
In de gifgroene proeftuin Botanical Wasteland van Theater Rotterdam: Boogaerdt/VanderSchoot overwoekeren plastic planten de technologische resten van de mensheid. Geluiden van robotachtige wezens en doorgemuteerde mensfiguren die er rondkruipen, vormen samen de geluidscompositie van Touki Delphine.

Het Bezoek – Oude Luxor Theater, zo 19 mei
Bijtende en actuele komedie geïnspireerd op Der Besuch der alten Dame uit 1956 van de Zwitserse schrijver en schilder Friedrich Dürrenmatt (1921-1990). Met de Roovers en muzikale begeleiding van het jonge Vlaamse gezelschap Les Âmes Perdues.

Mancha Mancha! – de Doelen, Jurriaanse Zaal, za 25 mei
Wereldpremière
Nieuw werk van componist Patrick van Deurzen, uitgevoerd door het DoelenEnsemble en pianisten Maarten van Veen en Hans Eijsackers. Het libretto, gebaseerd op Cervantes’ Don Quichot, is van de hand van de Rotterdamse auteur Ernest van der Kwast

Opera Galaconcert – de Doelen, Jurriaanse Zaal, za 25 mei
Mozart en Rossini schreven een groot aantal magnifieke en betoverende opera’s vol meeslepende muziek, die tot op de dag van vandaag regelmatig worden opgevoerd. Dit galaconcert van Sinfonia Rotterdam staat er bol van.

Festival Deals

December Duo Deals

Meer zien voor minder? Dat kan met de December Duo Deals: twee voorstellingen bij één van onze partnertheaters met zo’n 25% korting. Er is een December Duo Deal voor Theater Rotterdam, de Doelen en Luxor Theater. Let op: December Duo Deals zijn alleen deze maand verkrijgbaar (en zijn het ideale feestdagen-cadeau).

de Doelen-deal: Il diluvio universale + Die Walküre: € 60,- (normale prijs: € 78,-)

Theater Rotterdam-deal: Sylvia + Het Nationale Lied: € 35,- (normale prijs: € 47,-)

Luxor-deal-deal: 8: METAMORPHOSIS + Het Bezoek: € 40,- (normale prijs: € 57,-)

Operadagenpas

Ook dit jaar bieden we opnieuw de Operadagenpas aan: dé manier om Operadagen Rotterdam te ontdekken! Met een Solo- (à € 40,-) of Duopas (à € 70,-) op zak krijg je maar liefst 50% korting op álle voorstellingen van het festivalprogramma. Voor iedereen die graag alle hoogtepunten ziet, of zich graag laat verrassen.

Opera zoals je dat niet verwacht

Tijdens Operadagen Rotterdam 2019 gaat een operawereld voor je open. Operadagen Rotterdam zoekt de grenzen van het genre op én rekt die uit. Ontdek grensverleggend, nieuw werk van zowel de internationale top, als jonge avontuurlijke makers. Herontdek klassiekers in een nieuw jasje en verlaat gebaande paden met nieuwe, eigentijdse voorstellingen.

De Metamorfose

Operadagen Rotterdam volgt van 2017 tot en met 2020 de vier fases van ieder heldenverhaal, klassiek of modern, uit Oost of West. Na het vertrek in 2017 en Heldenmoed in 2018, is het festival dit jaar aangekomen bij De Metamorfose. Dit is het hoogtepunt van ieder heldenepos, waarin de held na zware beproevingen te hebben doorstaan, een belangrijke verandering doormaakt. In 2020 volgt het slotstuk van de cyclus: de thuiskomst.

Tot Operadagen Rotterdam 2019!

Hoewel we het grootste gedeelte van het programma nog bekend gaan maken, kunnen we alvast één ding verklappen: na een bezoek aan het festival is opera gegarandeerd nooit meer hetzelfde voor je.

Terug naar overzicht