Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Kaartverkoop Operadagen Rotterdam 2018 van start

Vol trots presenteren we het volledige programma van Operadagen Rotterdam 2018: meer dan 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam, en in alle hoeken en gaten van de stad. Verdiep je in ons rijke programma en koop direct je kaartjes. Graag tot ziens tijdens #ODR18!

Programma & tickets

Lost & Found: Heldenmoed

Operadagen Rotterdam 2018 staat in het teken van Heldenmoed, met verhalen over beproevingen tijdens iedere heldentocht. We brengen heldhaftige verhalen van Tanzania tot Oekraïne naar Rotterdam. Ook komen we onder meer Mata Hari en Mary Stuart, maar ook Leonore tegen: zij tonen op hun eigen manier heldenmoed.

Programmaboek

In het ruim tachtig pagina’s tellende programmaboek hebben we ons rijke programma gebundeld. Met het festivalkompas navigeer je handig en snel langs alle voorstellingen. Blader online door het programma. Houd je meer van papier? Bestel dan een fysiek exemplaar via het aanmeldformulier op onze website.

Highlights

Dit jaar zijn er opnieuw vele internationale producties van vooraanstaande gezelschappen te zien. We selecteren een achttal highlights voor je:
– Earth Diver: een multimediale heldentocht van wanhoop naar verlossing;
BEAST: een magische opera-playground voor de hele familie;
IYOV: virtuoze voorstelling uit Oekraïne dat alle muzikale registers bespeelt
Headroom: deconstructie van een moord door Theater Rotterdam;
When I Die: A Ghost Story with Music: geestige spookopera van Zwitserse topregisseur
Canticum Canticorum: het Hooglied, een Protestsong: een onontkoombaar liefdesrelaas in al zijn rebelse registers
Carmina Latina: Iberische polyfonie en Latijns-Amerikaanse muziektradities
Calamity/Billy: Wildwestopera over twee legendarische revolverhelden

Operaland

Duik met vrienden en familie tijdens de pinksterdagen onder in de Schiedamse Noletloodsen. Fasten your seatbelts voor deze miraculeuze operarollercoaster langs vele muzikale hoogtepunten. Er zijn aantrekkelijk geprijsde arrangementen inclusief diner chantant en lunch op zowel zondag 20 als maandag 21 mei.

Opera Variété

Op zaterdag 26 mei presenteren we een avondvullend muzikaal cabaretprogramma in TR Schouwburg. Maak je op voor een avond cabaret en variété van klinkende namen, baanbrekend jong talent en internationale ontdekkingen: Groschenblues, Songs from new space mountain en Les Âmes Perdues.

GALA!

Op 22 mei rijken we tijdens onze tweede editie van GALA! de Operadagen Awards 2018 uit aan artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van hedendaags opera en muziektheater. Opera- en muziektheatermakers uit de hele wereld komen deze avond samen en staan in de spotlights.

Haal alles uit je bezoek aan #ODR18 met onze festival deals

Met één van de festival deals haal je nog meer uit #ODR18. Terug van nooit weggeweest is de Operdagenpas. Ook zijn er diverse aantrekkelijk geprijsde arrangementen. Duik een dag onder in Operaland, swing mee met Opera Variété of ga voor de package deals Fabulous Choirs, Contemporary Cool en Highlights.

Voorpret is nergens zo leuk als op social media

Op Facebook, Twitter en Instagram nemen we je de komende maanden aan de hand door de totstandkoming van onze dertiende festivaleditie. Kijk naar repetities, interviews met makers, geniet van operaplaylists en vergaap je aan festivalhoogtepun-ten uit voorgaande jaren. Graag tot ziens tijdens #ODR18!

Terug naar overzicht