Keith Pun

Keith Pun

Countertenor Keith Pun studeerde eerst aan de Chinese Universiteit van Hong Kong, waarna hij afstudeerde met een Master aan het Royal College of Music. Momenteel werkt hij bij Opera Works van de English National Opera. Hij studeert met Lawrence Zazzo en Russell Smythe.

Keith volgde verder masterclasses van Gemma Bertagnolli, Michael Chance en Eiddwen Harrhy en in 2012 tijdens de Mozarteum International Summer Academy.

Hij zong onder andere in Buxtehude's Membra Jesu en Handel's Israel in Egypt met Jonathan Cohen in Hong Kong, evenals in Messiah en Pergolesi's Stabat Mater. Ook tradt hij op met liederen voor luit op locaties als The National Gallery. Keith vertolkte de rollen van Spirit in Dido and Aeneas en Tolomeo in Giulio Cesare met James Conway en Jonathan Peter Kenny. Daarnaast speelde hij de slavenjongen in Reimagined Turandot in London en Portsmouth met Jonathan Man en Ruth Chan. Afgelopen zomer trad Keith op in bocca al lupo met Nicholas Achten en Luigi De Angelis in België. Verder heeft hij eerder Orfeo, Medoro, Tirinto in Orfeo ed Euridice gespeeld.

Dit seizoen vertolkt Keith de titelrol van Timothy Nelsons L'Orfeo op Operadagen Rotterdam en hij speelt Oberon in A Fairy Queen op het Iford Arts Festival als een New Generation Artist.

Ryaan Ahmed (luitbegeleiding)

Ryaan Ahmed speelt luit, teorbe en gitaar en werkt als solist en vocal coach. Hij woont in Londen en werkt in heel Europa en Amerika. Ryaan voltooide een master in Early Music aan de Eastman School of Music waar hij studeerde bij Paul O' Dette en werd gecoacht door Christel Thielmann. Afgelopen seizoen was Ryaan Musical Assistant bij het 2015 Boston Early Music Festival en werkte hij aan de drie opera's van Monteverdi. Daarnaast deed hij een soloprogramma in samenwerking met Schola Cantorum Chicago en maakte onderdeel uit van de Pegasus Rising series in Rochester. Ook was Ryaan assistent van Tim Nelson bij het Centre for Opera Studies in Italië. Dit seizoen is Ryaan te zien met het Newberry Consort in Chicago, het Welsch National Opera en op het Festival International d' Orgue de Fribourg. Verder is hij regisseur van een nieuwe interdisciplinaire productie samen met regisseur Giselle Ty, in het Peabody Essex Museum in Salem.

Programma

Keith Pun & Ryaan Ahmed Lute song recital.

Dowland
A shepherd in a shade
Awake, sweet love
Flow my tears 
In darkness let met dwell
Time stands still

Purcell
Ah! how sweet it is to love
An Evening Hymn
The cares of lovers
The earth trembled
The fatal hour comes on apace
Music for a while
Not all my torments
Sweeter than roses