Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

LHBT

Operadagen Rotterdam 2019 is een viering van diversiteit: van opera en muziektheater, maar ook van menselijke identiteiten. In veel voorstellingen spelen verschuivende genderrolen en diverse seksuele identiteiten een belangrijke rol.

Reading Salomé (vr 17 mei, TR Schouwburg) is een lip sync opera over vrouwelijkheid in verlangen met in de hoofdrol… Drag queens! Deze spraakmakende Berlijnse performance brengt één van de meest opgevoerde en opgenomen opera’s aller tijden opnieuw tot leven: Salomé van Richard Strauss.

In THE GATE (di 21 t/m vr 24 mei, TR Witte de With) volgt de kleurrijke gender bender ARIAH LESTER zijn transformatie tot superster. THE GATE is een moderne dans, een live concert en een muziektheatervoorstelling met verbluffende visuals ineen.

De hybride opera ORLANDO (za 18 & zo 19 mei, TR Schouwburg) is gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Virginia Woolf. Tijdens de voorstelling ontmoet je zeven Orlando’s; androgyne personages die op zeven verschillende plekken op de wereld zijn gefilmd vlak voordat de zon ondergaat.

In Unknown, I live with you (za 18 mei, TR Schouwburg) schittert de transgender bariton Lucia Lucas. Zij zingt het werk van drie vrouwelijke Afghaanse dichters, die onderdeel zijn van de Afghan Women’s Writing Project. Via dit project vertellen Afghaanse vrouwen moedig hun eigen verhaal, ongefilterd door hun echtgenoten, familie of de media.

De dansopera 8: METAMORPHOSIS (ma 20 & di 21 mei, Nieuwe Luxor Theater) van Nicole Beutler Projects is een voorstelling over mannelijkheid, geïnspireerd op het werk van M.C. Escher en de ‘Cold Song’ van Henry Purcell. Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – slepen je mee in een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd.

Eén van de deelnemende Rotterdamse communities van Orfeo & Majnun is een transgenderkoor.

Terug naar overzicht